Iebūvēts vai atsevišķs veļas žāvētājs. Kā izvēlēties sev piemērotāko?

Ņemot vērā daudzveidīgo veļas žāvētāju klāstu, var kļūt sarežģīti izvēlēties, kurš variants būtu vispiemērotākais. Tāpat katrai ierīcei ir savi plusi un mīnusi, kas pircējiem būtu jāņem vērā pirms pirkuma veikšanas. Lai orientētos plašajā izvēles klāstā, LG Electronics eksperts Andris Kalniņš apkopojis raksturīgākās priekšrocības un trūkumus gan veļas mašīnai ar iebūvētu žāvētāju, gan atsevišķajiem veļas žāvētājiem.

Atsevišķa veļas žāvētāja priekšrocības

Jaunāko veļas žāvētāju modeļu ietilpība var sasniegt pat desmit kilogramus, kas ir ievērojami vairāk nekā iebūvētajiem veļas žāvētājiem. Par spīti tam, ka žāvētājā var ievietot lielu daudzumu drēbju, tas žāvēšanas funkciju spēj veikt ļoti ātri.

Viens no būtiskākajiem aspektiem, izvēloties sadzīves tehniku, tostarp arī veļas žāvētājus, ir energoefektivitāte un laika ietaupījums. Pateicoties DUAL Inverter Heat Pump™ tehnoloģijai, tiek sasniegta augstākā energoefektivitātes klase – A.

Tāpat veļas žāvētājos ir iebūvēts pašattīrošais kondensators, kas nodrošina ērtu apkopi, jo žāvēšanas cikla laikā tas tiek vairākas reizes noskalots. Turklāt inovatīva siltumsūkņa tehnoloģija žāvēšanas funkciju veic pie zemākas temperatūras, salīdzinot ar tradicionālo veļas žāvēšanas funkciju, ļaujot samazināt apģērba krokas un saudzīgāk attiekties pret smalko veļu.

Atsevišķie veļas žāvētāji parasti ir arī energoefektīvāki nekā veļas mazgājamās mašīnas ar iebūvētiem žāvētājiem. Atsevišķu iekārtu komplekts aizņem nedaudz vairāk vietas, to var risināt ar īpašu savienošanas rāmi, kas ērti palīdz savienot iekārtas. Taču tajā ir lielāka žāvēšanas jauda, tas ir energoefektīvāks un var būt arī ātrāks.

Trūkumi atsevišķam veļas žāvētājam

Atsevišķam žāvētājam ir tikai viens mīnuss – papildu telpa, kas nepieciešama iekārtas novietošanai. Ja nav atsevišķas saimniecības telpas, veļas žāvētāja novietošana virs veļas mazgājamās mašīnas palīdz ietaupīt vietu.

Veļas mašīnas ar iebūvētu žāvētāju priekšrocības

Veļas mašīna ar iebūvētu žāvētāju pavisam noteikti atvieglos ikdienu tiem cilvēkiem, kuriem nav laika gaidīt īsto brīdi, kad apģērbu varēs pārvietot no veļas mašīnas uz žāvētāju. Iekārta pati pēc mazgāšanas cikla beigām pārslēgsies uz žāvēšanas režīmu. Turklāt, pateicoties mūsdienu tehnoloģijām, daudzfunckionālās veļas mašīnas spēj pašas automātiski noteikt, kāds mazgāšanas un žāvēšanas režīms būs piemērotāks apģērbam, lai to iztīrītu pēc iespējas saudzīgāk.

Ņemot vērā to, ka žāvētājs jau ir iebūvēts veļas mašīnā, tas neaizņems papildu vietu jūsu mājoklī. Šāda iekārta noteikti noderēs tiem cilvēkiem, kas dzīvo dzīvoklī ar ierobežotu platību. Tajā pašā laikā tās ir pieejamākas budžeta ziņā.

Papildus mazgāšanas un žāvēšanas funkcijām jaunākās paaudzes veļas mazgājamās mašīnas ar iebūvētu žāvētāju bieži vien ir aprīkotas ar alerģiju novēršanas funkciju, kas likvidē alergēnus, tai skaitā putekļu ērcītes1, kas ir viens no elpceļu problēmu cēloņiem.

Veļas mašīnas ar iebūvētu žāvētāju trūkumi

Iegādājoties veļas mašīnu ar iebūvētu žāvēšanas iekārtu, der atcerēties, ka tā veic divas funkcijas ­– mazgāšanu un žāvēšanu. Tādējādi kopējais veļas mazgāšanas uz žāvēšanas laiks ir ilgāks par klasisko mazgāšanas ciklu – vidēji tās var būt trīs stundas.

Ar veļas mašīnu, kurā ir iebūvēta žāvēšanas funkcija, jūs varēsiet veikt žāvēšanu tikai pusei no maksimālā mazgāšanas daudzuma, turklāt šāda veļas mašīna patērēs salīdzinoši vairāk elektroenerģijas nekā atsevišķs veļas žāvētājs.

Secinājums – katram jāatrod sev piemērotākais

Apkopojot trūkumus un ieguvumus veļas mašīnai ar iebūvētu žāvēšanas funkciju un atsevišķam veļas žāvētājam, kopumā izvēle ir atkarīga no finanšu resursiem un dzīvojamās platības, kā arī funkcijām, ko vēlaties savā sadzīves tehnikā. Savukārt, ja vēlaties funkcionālu un lielākoties energoefektīvu iekārtu, kā arī telpa atļauj – ieteicams izvēlēties atsevišķu veļas žāvētāju ar siltumsūkņa tehnoloģiju.

1 https://www.lg.com/lv/velas-masinas/lg-f4dr913p3wa

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar