Grupa “The Coco’nuts” aicina uz savas jaunās dziesmas prezentāciju un izstādi

16. augustā grupa “The Coco’nuts” aicina uz jaunās  dziesmas “Mūsu zeme” videoklipa prezentācijas vakaru un izstādes atklāšanu Rīgas kultūrtelpā “MDarbnīcā”. Vakara gaitā grupa prezentēs cianotopijas tehnikā tapušo mūzikas videoklipu, kā arī atklās izstādi, kurā varēs aplūkot  daļu no videoklipā izmantotajām fotogrāfijām un iepazīties ar to tapšanas procesu. 

Mūzikas videoklips tika veidots cianotipijas tehnikā, gaismojot video kadrus saules gaismā. Lai arī cianotipijas process ir gana vienkāršs, tomēr uztaisīt no tā video ir pietiekami sarežģīts un ļoti laikietilpīgs process. Attēli izgājuši cauri sešiem posmiem, lai, saliekot tos vienu aiz otra, tie taptu par video – uzņemšana, pārtapšana par negatīviem, gaismošana, mazgāšana, skenēšana un griešana. Kopā ir tikušas izgaismotas 3097 fotogrāfijas. Process ir daļēji analogs un daļēji digitāls. Mūzikas videoklipa autore ir fotogrāfe un grupas dalībniece, “The Coco’nuts” vokāliste Monta Kurme.

“Mūsu zeme” atklāšanas pasākums notiks 16. augustā, sākums pulksten 19:00. Vakara gaitā grupa arī izpildīs dažus no saviem skaņdarbiem un dziesmām. Izstādi MDarbnīcā varēs aplūkot no 16. līdz 21. augustam. Ieeja pasākumā bez maksas.

“Mūsu zeme” videoklips un dziesma straumēšanas platformās tiks publicēta nākamajā dienā pēc izstādes atklāšanas, 17. augustā.

Grupas “The Coco’nuts” dalībnieki ir vokāliste Marija Valmiera, bekvokāliste Monta Kurme, bundzinieks Artūrs Strautmanis, basists Toms Valmiers, ģitārists un vokālists Pēteris Narubins un saksofonists Benijs Zeltkalis. “The Coco’nuts” mākslinieki ir smēlušies iedvesmu fanka mūzikā un indī, blūzrokā un džezā. Improvizācija, enerģija, un draudzība radīja grupas kodolu un tās darbības mehānismu. 

Tuvākie koncerti grupai būs 19. augustā Siguldā, Pils Paviljonā, kā arī 26. augustā etnomūzikas grupas “Tautumeitas” lielkoncertā Skultes ostā.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar