Rīgas pašvaldības policija sadarbībā ar Valsts policiju konstatē 23 dronu lidojumu pārkāpumus

Nedēļas nogalē Rīgas pašvaldības policija ar Valsts policiju organizēja reidu, aktīvi uzraugot Rīgas gaisa telpu, lai uzlabotu bezpilota gaisa kuģu lidojumu un gaisa satiksmes drošību Rīgā. Divu dienu laikā policijas darbinieki fiksējuši 23 dronu lidojumu pārkāpumus.

Reida laikā biežāk konstatētie pārkāpumi, ko fiksējuši likumsargi, bija lidošana augstumā virs 120 metriem, bezpilota lidaparāta nemarķēšana, drona vadīšana ārpus pilota redzamības zonas, kā arī lidošana bez obligātās civiltiesiskās apdrošināšanas.

Atgādinām, ka Rīgas pašvaldības policija bezpilota gaisa kuģu lidojumus kontrolē ar speciālas iekārtas palīdzību, kas nosaka drona atrašanās vietu, augstumu un pārvietošanās ātrumu. Iekārtas mērķis ir pārvaldīt gaisa telpu, lai, veicot lidojumus ar bezpilota gaisa kuģiem, tālvadības pilota vai tehniskās kļūmes dēļ neciestu trešās personas.

Lūdzam ņemt vērā, ka maksimālais atļautais lidojumu augstums bezpilota lidaparātiem atvērtās kategorijas ietvaros ir 120 metri, ko mēra no zemes vai ūdens virsmas, nevis pacelšanās vietas. Savukārt atsevišķās teritorijās maksimālais atļautais pacelšanās augstums ir līdz 50 metriem.

*Attēls no notikuma vietas

TOP Komentāri

avatar