Gāzes tirgotājs Elenger gatavs piegādāt gāzi Latvijas mājsaimniecībām

Atveroties gāzes tirgum 1. maijā, esam gatavi piegādāt dabasgāzi Latvijas mājsaimniecībām”, šodien medijiem apstiprināja Dāvis Skulte, SIA Elenger valdes priekšsēdētājs un izpilddirektors.

Uzskatām, ka jauna tirgus spēlētāja ienākšana noteikti nāks par labu gāzes patērētājiem Latvijā, nodrošinot iedzīvotājiem iespēju izvēlēties sev piemērotāko piegādātāju, atbilstoši saviem gāzes lietošanas paradumiem un vajadzībām. Dabasgāzi piegādājam tieši no ražotāja un mūsu galvenais partneris ir Norvēģijas kompānija Equinor. Elenger ir vienīgais dabasgāzes tirgotājs Baltijas reģionā, kas nodrošinājis piekļuvi abiem LNG termināļiem – Klaipēdas terminālim Lietuvā un Inkoo terminālim Somijā. Esam plānojuši 10 LNG kravu piegādi līdz rudenim un, iespējams, vairāk 4. ceturksnī”, stāsta Dāvis Skulte.

Margus Kaasik, SIA Elenger Padomes priekšsēdētājs tiekoties ar medijiem atzīmēja: “Tas, ka uzsākam piedāvāt dabasgāzi Latvijas mājsaimniecībām ir loģisks solis – piecus gadus Elenger darbojies kā viens no vadošajiem gāzes piegādātājiem biznesa segmentā un esmu pārliecināts, ka mūsu piedāvājums Latvijas mājsaimniecībām ir konkurētspējīgs un iedzīvotāji novērtēs tā priekšrocības. Latvijā dabasgāzi izmanto aptuveni 400 000 mājsaimniecību, šeit patērētāju ir ievērojami vairāk, nekā Igaunijā, tādēļ Latvijas mājsaimniecību tirgus mums ir ļoti interesants un nozīmīgs.

Elenger piedāvājums mājsaimniecībām ietver gan dabasgāzes piegādi mājokļa apkurei un siltā ūdens uzsildīšanai, gan gāzes piedāvājumu lietojot gāzes plītis mājsaimniecībās. Mājokļa apkurei Elenger iedzīvotājiem piedāvā izvēlēties vienu no diviem sev piemērotākajiem tarifu plāniem:

  • Elastīgo plānu, kas piedāvā beztermiņa līgumu un piemērots, ja klients vēlas, lai gāzes cena rēķinos mainītos atbilstoši dabasgāzes tirgus tendencēm un ļautu ietaupīt ilgtermiņā.  Gāzes cena izvēloties Elastīgo plānu – 0, 06700 EUR/kWh.*

  • Fiksēto plānu, kas tiek noslēgts un 12 mēnešiem un piemērots tiem, kas pašreizējo piedāvāto cenu uzskata par optimālu, kā arī – fiksētā cena palīdz mājsaimniecībai plānot gāzes izmaksas. Gāzes cena izvēloties Fiksēto plānu – 0,07700 EUR/kWh.*

Izvēle par dabasgāzes piegādātāju – saglabāt esošo vai pāriet pie jauna – iedzīvotājiem jāveic līdz 15. aprīlim.

Elenger ir lielākais privātais enerģētikas uzņēmums Somijas un Baltijas reģionā. Uzņēmums piedāvā klientiem dabasgāzi cauruļvadu gāzes, saspiestās dabasgāzes (CNG) un sašķidrinātās dabasgāzes veidā, kā arī pārvalda Igaunijas lielāko dabasgāzes tīklu. Elenger ir starptautiski pazīstams un aktīvs enerģijas tirgotājs, kas, ne tikai nodrošina dabasgāzes un elektroenerģijas tirdzniecību, bet arī attīsta atjaunīgās enerģijas portfeli saules enerģijas un biogāzes (biometāna) ražošanā un pārdošanā.

Elenger darbojas Somijā, Baltijas valstīs un Polijā. Grupai šobrīd kopumā ir 50 000 klientu. Igaunijas tirgū uzņēmums pazīstams ar Eesti Gaas nosaukumu.

*Ietver akcīzes nodokli un PVN. Papildus dabasgāzes cenai mājsaimniecībām jāmaksā vēl sadales un pārvades sistēmas tarifi, kas joprojām paliks regulēti.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar