Gatavojam limonādes no vasaras ogām
“Nopērc suliņu!” ir vārdi, kurus bieži vien vecākiem skandina bērni. Tā vietā, lai pirktu gatavus dzērienus, ir vērtīgi tos pagatavot pašiem, izmantojot svaigas ogas un procesā iesaistot bērnus. Rimi Bērniem šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā jaunas dzērienu receptes ar vasaras garšu.
Vārīts sīrups
Nepieciešams:
- 200 g ogu;
- 500 ml ūdens;
- 400 g cukura (ja nav plānots sīrupu ilgstoši uzglabāt, cukuru var pievienot pēc garšas);
- 1 tējk. citronskābes.
Pagatavošana
Aplej ogas ar ūdeni, pievieno cukuru un citronskābi. Liec visu vārīties, līdz izveidojas sīrupa konsistences masa. Kad gatavs, vārījumu sablendē vai nokās.
Nevārīts sīrups
Nepieciešams:
- 200 g ogu;
- 200 g cukura;
- svaigi spiesta citrona vai laima sula.
Pagatavošana
Sastampā svaigas ogas un apber ar cukuru. Atstāj uz nakti ledusskapī, lai cukurs izvelk garšu no ogām. Ja sīrups gatavots no saldajām ogām, taisot limonādi, vari pievienot svaigi spiestu citrona vai laima sulu.
Ķiršu un vaniļas limonāde
Nepieciešams:
- 200 g skābo ķiršu;
- 400 g cukura (pēc garšas);
- 2 ēdamk. vaniļas cukura;
- 500 ml gāzēta vai negāzēta ūdens;
- ledus.
Pagatavošana
Liec vārīties ķiršus ar cukuru un vaniļas cukuru. Kad sīrups gatavs, masu sablendē vai nokās un liec atdzesēties. Lai pagatavotu limonādi, piepildi stikla trauku ar ledu, uzlej atdzesētu sīrupu, ieber pāri palikušos ķiršus un pielej negāzētu vai gāzētu ūdeni. Limonādei vari pievienot arī svaigas piparmētras un plānās šķēlēs sagrieztus citrusaugļus.
Meža melleņu un piparmētru limonāde
Nepieciešams:
- 200 g melleņu (svaigas vai saldētas mellenes vai upenes);
- 400 g cukura (pēc garšas);
- 500 ml gāzēta vai negāzēta ūdens;
- ledus;
- piparmētra.
Pagatavošana
Liec vārīties mellenes kopā ar cukuru. Kad sīrups gatavs, masu sablendē vai nokās un liec atdzesēties. Piepildi stikla trauku ar ledu, uzlej atdzesētu sīrupu un pielej negāzētu vai gāzētu ūdeni. Papildini limonādi ar svaigām ogām un piparmētrām.
Zemeņu un rabarberu limonāde
Nepieciešams:
- 200 g svaigu zemeņu;
- rabarberu sīrups;
- 500 ml gāzēta vai negāzēta ūdens;
- ledus.
Pagatavošana
Sastampā zemenes. Stikla krūkā liec ledu, pievieno rabarberu sīrupu un sastampātas zemenes un pielej negāzētu vai gāzētu ūdeni.
Foto: publicitātes
TOP Komentāri