Garšaugu mocarella
Mūsdienās Francijā vien tiek ražoti vairāk nekā 400 dažādu veidu sieri: no mīksta un svaiga līdz vairākus gadus izturētiem. Visā pasaulē to ir vēl daudz, daudz vairāk. Šajā hierarhijā vienkāršākie un maigākie ir svaigie sieri, kas ir visu citu siera veidu pamats. Tos lielākoties var ēst vai nu uzreiz pēc pagatavošanas vai dažu stundu laikā. Viens no slavenākajiem svaigajiem sieriem ir mocarella. Rimi Gardēde Signe Meirāne piedāvā divas interesantas receptes, kurās izmantots mocarellas siers.
Garšaugu mocarella (10 minūtes + 24 stundas, 4 personām)
Nepieciešams
2 bifeļpiena mocarellas;
2 ķiploka daivas, sagrieztas plānās šķēlītēs;
1 rozmarīna zariņš;
5 bazilika lapiņas;
5 pētersīļa lapiņas;
1 apelsīna miza, smalki sarīvēta;
1 apelsīna sula;
60 ml Rimi Extra Virgin olīveļļas;
1 tējk. kūpinātas sāls;
1 tējk. svaigi maltu melno piparu.
Pagatavošana
Stikla burkā vai traukā liec visas sastāvdaļas, samaisi un aizvāko. Apgriez burku kājām gaisā un atpakaļ. Liec ledusskapī uz 12–24 stundām; pasniedz kā uzkodu vai cita ēdiena – pastas, salātu, brusketas u. c. – papildinājumu.
Foto: publicitātes
TOP Komentāri