Gandrīz puse Latvijas iedzīvotāju iepērkas internetā ērtības dēļ

Gandrīz puse iedzīvotāju jeb 47% iepērkas internetā, jo tas ir ērti, savukārt tikai 15% respondentu norādījuši, ka internetā neiegādājas preces. Tas noskaidrot starptautisko piegādes pakalpojumu kompānijas “Venipak” veiktajā iedzīvotāju aptaujā.

Jautājot, kāds ir galvenais iemesls, kāpēc iepērkaties interneta veikalos tiešsaistē, visbiežāk jeb 47% gadījumu cilvēki norādīja, ka to dara ērtības dēļ, savukārt 12% pauda, ka preces ir vieglāk salīdzināt savā starpā, kas atvieglo izvēles izdarīšanu. Trešā populārākā atbilde, ko norādīja 7% iedzīvotāju bija – lielāka preču izvēle. Tikai 15% respondentu pauda, ka neiepērkas internetā.

Analizējot datus padziļināti, var secināt, ka ērtība ir visbūtiskākā tieši jauniešu vidū vecumā no 18 līdz 29 gadiem, jo to izvēlējās 60% aptaujāto, bet tā vienlīdz svarīga ir arī vecuma grupā no 30 līdz 39 un 40 līdz 49 gadiem, ko izvēlējās attiecīgi 56% un 52% respondentu. Savukārt internetā vismazāk iepērkas vecāka gadagājuma cilvēki jeb vecumā no 60 līdz 74 gadiem, 26% gadījumu norādot, ka neizmanto šo iespēju. Interesanti, ka sievietēm biežāk ir būtiski tas, ka preces tiek nogādātas izvēlētajā vietā, ko norādīja 8%, bet vīriešiem šis jautājums nav tik svarīgs, ko pauda tikai 3%. Tikai 5% iedzīvotāju norādīja, ka iepērkas internetā, jo nevar apmeklēt tirdzniecības centrus Covid-19 sertifikāta trūkuma dēļ.

“ Iepirkšanās internetā kļūst populārāka ik mēnesi, tādējādi pieaug arī pasūtījumu piegādes apjomi. Svētkos veidojās pat sava veida sastrēgumi, tādēļ turpinām koncentrēties uz to, lai maksimāli automatizētu procesus un palielinātu darba kapacitāti, kas nodrošinās augstu apkalpošanas kvalitāti un, protams, apmierinātus klientus,” saka “Venipak” vadītājs Justas Šablinskas.

Jautājot, cik būtu optimālais laiks preces saņemšanai pēc tās pasūtīšanas Latvijas interneta veikalā, visbiežāk jeb 42% gadījumu iedzīvotāji norādīja, ka no trīs darba dienām līdz vienai nedēļai, savukārt otra visbiežāk izvēlētā atbilde, ko pauda 34% respondentu – līdz divām darba dienām. Trešā populārākā atbilde 9% gadījumu bija, ka piegādes ātrums ir atkarīgs no konkrētās preces, bet 7% – no vienas līdz divām nedēļām.

Analizējot datus padziļināti, var secināt, ka visbūtiskākais preces piegādes ātrums ir vecuma grupā no 30 līdz 39 gadiem, jo savus pasūtījumus 43% respondentu vēlas saņemt divu darba dienu laikā. Savukārt līdz vienai nedēļai visbiežāk ir gatavi gaidīt jaunieši vecumā no 18 līdz 29 gadiem, norādot, ka šāds preču piegādes laiks ir pieļaujams 54% gadījumu.

Iedzīvotāju aptauju pēc “Venipak” pasūtījuma veica pētījumu kompānija “Norstat”, aptaujājot vairāk nekā 1000 iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 74 gadiem šā gada janvārī.

Attēls: ilustratīvs

TOP Komentāri

avatar