Foreles burgers svētku noskaņās kopā ar diriģentu Intu Teterovski
Līdzīgi kā dziesmā un dejā, arī maltītē, kas ar mīlestību gatavota, ir spēks, – par to ir pārliecināts Rimi Gardēdis un šefpavārs Normunds Baranovskis. Tāpēc viņš, svinot XXVII Vispārējos latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkus, kas šogad tiek aizvadīti 150 gadu jubilejas zīmē, uz savu virtuvi ciemos aicināja Dziesmu svētku virsdiriģentu Intu Teterovski, lai kopā radītu spēcinošu un ātri pagatavojamu maltīti – foreles burgeru un ogu desertu, parunātu par ēdieniem, svētkiem un, protams, uzdziedātu.
Kā atklāj Dziesmu svētku virsdiriģents, viņš labprāt gatavo, lai gan straujajā ikdienas ritmā tam ne vienmēr izdodas rast pilnvērtīgu laiku. “Visdrīzāk steidzīgās dienās izvēlēšos apēst kādu kvalitatīvu kebabu, bet ar burgeriem ir tā – esmu laimīgs, ja tajos ir relatīvi maz maizes. Bet tas, kā man patiešām pietrūkst, ir skābētais gurķis. Saldie ēdieni mazāk. Pirmajā vietā man ir skābēts gurķis, otrajā – mazsālīts, trešajā – konservēts un kaut kur attāli – marinēts. Kaperi arī garšo,” stāsta Ints Teterovskis.
Iedvesmojies spēcinošai un ātri pagatavojamai maltītei kopā ar diriģentu Intu Teterovski un Rimi Gardēdi Normundu Baranovski un līdz 9. jūlijam piedzīvo Dziesmu un deju svētku pasākumu kopā skatīšanos kādā no īpašajām Rimi piknika vietām Rīgas apkaimēs! Rimi aicina svinēt svētkus kopā – kopā būt, kopā just!
Recepte Nr. 1
Ātrais ogu deserts
Divām personām
Nepieciešams:
- 500 grami ogu (mellenes, avenes, zemenes, ķirši – pēc izvēles);
- 3 ēdamkarotes cukura;
- piparmētru buntīte;
- 200 ml saldā krējuma;
- 1–2 ēdamkarotes pūdercukura.
Karamelei:
- 4 ēdamkarotes cukura;
- 1–2 tējkarotes citronu sulas;
- 1 sauja mandeļu skaidiņu;
- 100 ml ūdens.
Pagatavošana
Liec katliņā 3 ēdamkarotes cukura, piparmētras un pielej 100 ml ūdens. Vāri, līdz iztvaiko ūdens un izveidojas sīrups. Noņem no uguns, izņem ārā piparmētras un lej sīrupu uz ogām.
Pagatavo karameli: liec katliņā vai pannā 4 ēdamkarotes cukura, pielej 1–2 tējkarotes citronu sulas. Karsē uz uguns, līdz cukurs kļūst brūns un šķidrs. Liec klāt sauju mandeļu skaidiņu, samaisi un karsē, lai mandeles apbrūnē. Uz galda uzklāj loksni cepamā papīra, uz tā lej gatavo karameli. Liec virsū vēl vienu loksni cepamā papīra un izrullē plānā kārtiņā. Ļauj atdzist, tad salauz karameli gabalos.
Pēc tam 200 ml putukrējuma sakul ar 1–2 ēdamkarotēm pūdercukura.
Šķīvī liec ar sīrupu aplietās ogas, uzkulto putukrējumu un rotā ar karameles gabaliņiem.
Recepte Nr. 2
Foreles burgers ar sālīto gurķu mērci
Divām personām
Nepieciešams:
- 2 burgermaizītes (gatavas vai pašceptas);
- 2 salātlapas;
- 2 šķēles Čedaras siera ICA;
- 1–2 tējkarotes majonēzes ICA Asia Sriracha;
- eļļa cepšanai.
Kotletei:
- 250 g foreles filejas;
- 1–2 ēdamkarotes eļļas;
- 1 šalotes sīpols (mazs);
- 1 ēdamkarote kaperu;
- 1 sauja pētersīļa lapu;
- 1 tējkarote ponzu mērces;
- sāls pēc garšas.
Mērcei:
- 1–2 sālīti gurķi;
- 1 sauja zaļumu;
- 1 šalotes sīpols;
- 1 ķiploka daiviņa;
- 1 ēdamkarote kaperu;
- 150 g majonēzes;
- citrona sula vai kimči sula pēc garšas;
- sāls pēc garšas.
Pagatavošana
Mērces sastāvdaļas sagriez smalkos kubiņos un sajauc ar majonēzi, citrona vai kimči sulu un sāli. Sakapā foreles fileju kopā ar pārējām sastāvdaļām. Izveido burgera kotletes un cep uz pannas 1–2 minūtes no katras puses. Noņem no pannas un uzliec siera cepuri. Gatavo burgeru, liekot visas sastāvdaļas kārtās.
Foto: publicitātes
oral tricor 200mg fenofibrate 160mg sale fenofibrate 160mg sale