Edvards Smiltēns: esam ieinteresēti attīstīt sadarbību ar Kijivu digitālajā sektorā

“Latvija ir ieinteresēta aktivizēt sadarbību ar Ukrainu digitālajā sektorā. Ukrainas pilsētās ir ļoti attīstīta civilās aizsardzības un digitālās pārvaldes sistēma, un būtu lietderīgi to pielāgot arī mūsu pilsētām,” sacīja Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns otrdien, 9.maijā, parlamentā tiekoties ar Kijivas pilsētas administrācijas vadītāja vietnieku Petro Oleņiču (Petro Olenich).

Kā akcentēja P.Oļeņičs, civilās aizsardzības sistēma, kas pārbaudīta kara apstākļos, ir efektīva, un to ir iespējams ieviest arī citviet, turklāt Ukrainas izstrādātā digitālās pārvaldes sistēma sniedz ieguldījumu arī ekonomikas attīstībā. Kijiva ir gatava dalīties savā pieredzē un, pateicoties Latvijas sabiedrībai par nerimstošo atbalstu Ukrainai, dāvāt šo sistēmu Latvijai. 

E.Smiltēns pateicās Kijivas vadībai un uzsvēra, ka līdz ar to Latvijas sabiedrības atbalsts nesīs praktiskus ieguvumus arī mūsu pilsētās. Latvijā valda nerimstoša solidaritāte Ukrainai, un vairāk nekā puse mūsu valsts iedzīvotāju ikdienā sniedz palīdzību Ukrainai gan ar ziedojumiem, gan aktīvu atbalstu sociālajos tīklos. Latvija ir viena no lielākajām atbalsta sniedzējām Ukrainai attiecībā pret mūsu valsts iekšzemes kopproduktu.

Kijivas iedzīvotājiem par Latvijas nerimstošo atbalstu atgādina arī Rīgas ziedotie autobusi, kas kursē Ukrainas galvaspilsētas ielās, akcentēja P.Oleņičs. Desmit no šiem autobusiem Kijivas pašvaldībai svinīgi nodoti šī gada janvārī, klātesot Saeimas priekšsēdētāja vadītajai delegācijai.

Saeimas priekšsēdētājs uzsvēra, ka Ukraina arī turpmāk var rēķināties ar Latvijas atbalstu, tostarp ceļā uz uzņemšanu Eiropas Savienībā un NATO. Turklāt, tuvojoties NATO samitam Viļņā, Baltijas valstu un Polijas parlamenti plāno pieņemt deklarācijas, paužot spēcīgu atbalstu Ukrainas eiroatlantiskajai integrācijai, informēja E.Smiltēns. 

Sarunā ar P.Oleņiču piedalījās arī Saeimas deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Ukrainas parlamentu vadītājs Jānis Skrastiņš.

Saeimas Preses dienests

Foto: saeima.lv

1

TOP Komentāri

avatar
1 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
1 Komentāru autori
Petr Buzek Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
Petr Buzek
Viesis
Petr Buzek

Vai jums ir nepieciešams kredīts???? Aizdevumi privātpersonām vai biznesa aizdevumi???? Parunā ar mani par to. KONTAKTA VĀRDS: Petr Buzek kungs, ja interesē, lūdzu, sazinieties ar mums::::::petrbuzekloanfirm@gmail.com
Whatsapp tagad: +639773415435