Dzīvnieku aizsardzības dienā rosinās ieraudzīt “neredzamos upurus”

Pirmdien, 4. oktobra pievakarē Rīgas centrā ar akciju “Ko redzi tu?” tiks atzīmēta Dzīvnieku aizsardzības diena.

“Riga Animal Save” dzīvnieku aizstāvju grupas pārstāvji netālu no Brīvības pieminekļa (Vaļņu/Kaļķu ielu krustojumā) demonstrēs video ierakstus par to, kas Latvijā notiek ar dažādiem dzīvniekiem un sarunās ar ieinteresētiem garāmgājējiem informēs, ko mēs katrs savā ikdienas dzīvē varam darīt, lai mazinātu dzīvnieku ciešanas un nogalināšanu.

Akcijas dalībniekiem būs aizsietas acis, tā simboliski norādot uz to, ka liela daļa sabiedrības nevēlas zināt, kas patiesībā mūsu valstī tiek darīts ar dzīvniekiem. Būs arī iespēja uzzināt par “Riga Animal Save” līdzjūtības akcijām pie dzīvnieku kautuvēm un kā pievienoties nākamajai, kas paredzēta jau šajā rudenī.

Mēs gribam dzīvot drosmīgā sabiedrībā, kas spēj ieskatīties patiesībai acīs, pat tad, ja tas nav patīkami. Vairums cilvēku apjauš, ka tas, ko mūsdienu industrijās nodara dzīvniekiem, nav pareizi, tomēr reti kurš saņemas kaut ko darīt, lai to mainītu. Dzīvnieku draugu pienākums ir palīdzēt ne tikai suņiem un kaķiem, bet novērst ciešanas un nepamatotu nāvi arī citiem dzīvniekiem – Latvijā ik gadu apēšanai nokauj vairāk nekā 20 miljonus dzīvnieku. Tas ir milzīgs skaits dzīvu, jūtošu būtņu, taču cik mēs no viņiem redzam? Tāpēc arī nedomājam par viņiem, paliekam vienaldzīgi un viņu ciešanas turpinās. Mūsu mērķis ir šos upurus padarīt redzamus ar šādu akciju palīdzību.

“Riga Animal Save” ir starptautiskās dzīvniektiesību kustības “Animal Save Movement” atzars Latvijā. Kustība aizsākās 2010. g. Kanādā un šobrīd pēc tās principiem darbojas vairāki simti dzīvnieku aizstāvju grupu pasaulē. Viens no kustības iedvesmotājiem ir rakstnieks un nevardarbīgā protesta popularizētājs Ļevs Tolstojs un viņa aicinājums: “Kad kādas būtnes ciešanas rada sāpes arī tevī, neļaujies sākotnējam impulsam novērsties no tā, bet gluži otrādi – pietuvojies, cik vien vari, un centies palīdzēt.”

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar