Dziedātāja Ainara Bumbiera 30 dienu izaicinājums

Latviešu tautai ir tik daudz skaistu un zemtekstiem piepildītu dziesmu, sākot no latviešu tautasdziesmām un beidzot ar pagājušā gadsimta vidū rakstītajām orģināldziesmām.

“Vairāku gadu garumā veidojot koncertprogrammas, apkopoju dažādu žanru kompozīcijas, sākot ar tautasdziesmām, tautā iemīļotām melodijām un mūsdienu populāro mūziku, “ stāsta Latvijas mūzikas gada balvas Zelta Mikrofona nominants Ainars Bumbieris, “Šis gads ir īpašs, gan ar trīs mēnešu ilgo pārdomu brīdi, kad pandēmijas dēļ visa kultūras dzīve bija apstājusies, gan ar jaunu ideju apkopošanu un jaunu dziesmu radīšanu. Iedvesmojoties no Latvijas Simtgades labāko dziesmu TOP 100, izveidoju savu dziesmu TOP 30. Iekļāvu tautā iemīļotas kompozīcijas un arī dziesmas, kuras izpildu savos koncertos Latvijā. Šādi nonācu līdz 30 DIENU IZACINĀJUMAM. Pieņēmu lēmumu, savu TOP 30 prezentēt saviem klausītājiem jaunā un Latvijas mūzikā vēl nepieredzētā veidā.

Trīs mēneši pagāja kā viena diena. Ierakstīju četras jaunas kompozīcijas, kuras šī izaicinājuma laikā prezentēšu, divas orģināldziesmas un divas pārveidotas orģināldziesmas. Izlēmu dziesmas paspilgtināt ar vienkāršiem video stāstiem par to, kā jūtos, ko redzu sev apkārt un kādu sajūtu vēlos nodot saviem klausītājiem. Katra diena ir kā jauns sākums, katra dienas dziesma ir cita un savādāka. 30 DIENU IZAICINĀJUMĀ prezentēšu 30 dziesmas, 30 videoklipus, 30 stāstus, 4 jaunumus. Sākšu šī gada 30. jūnijā, jo tieši tad sākas 30 dienu atskaite, kad 29. jūlijā svinēšu savu dzimšanas dienu.

Ar šo 30 DIENU IZAICINĀJUMU plānoju noslēgt dziesmu ciklu par ziediem, lai turpmāk tik pat augstvērtīgā un kvalitatīvā līmenī piedāvātu jaunas orģinālkompozīcijas, savā izpildījumā un noteikti jaunā skanējumā.”

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar