Dzegužkalnā atklāta Raimonda Paula svētku koncerta audiovizuāla instalācija

No 18. decembra Dzegužkalnā katru vakaru līdz pat 10. janvārim būs iespēja bez maksas izbaudīt krāšņu audiovizualizāciju “Kā sniegi kalnu galotnēs”, kurai par pamatu ņemts Maestro Raimonda Paula un Zigfrīda Muktupāvela Ziemassvētku koncerta ieraksts mūzikas namā “Daile”. 

Laikā, kad Ziemassvētku koncerti diemžēl nevar notikt, rasta skaista alternatīva – svētku koncerta noskaņās balstīta, krāšņa audiovizuālā instalācija Dzegužkalnā, ko izveidojusi zīmolu aktivizācijas aģentūra “SponsorKing” sadarbībā ar mūzikas namu “Daile” un Rīgas domi.

Īstena Ziemassvētku noskaņa Dzegužkalnā tiks radīta katru dienu no pulksten 17.00 līdz 23.00, kad vislabāk iespējams izbaudīt audiovizuālās instalācijas jaudīgās videoprojekcijas un gaismu efektus. Koncertieraksta demonstrējums uz kalnā izveidota lielekrāna tiks papildināts ar īpaši veidotām svētku noformējuma videografikām un gaismu spēlēm Dzegužkalna parka teritorijā. 

“Pateicoties Rīgas domes atbalstam, laikā, kad pasākumi ir aizliegti, izdevies radīt jaunu, ikvienam drošu publiskās kultūras baudīšanas formātu,” uzsver “SponsorKing” vadītāja Ļena Ferstere. “Instalācija būs baudāma plašā redzeslokā, tādēļ uztverama kā sirdi priecējošu svētku noskaņu radošs papildinājums vakara pastaigām svaigā gaisā. Ir svarīgi mums visiem kopā radīt siltu svētku sajūtu arī šajā dīvainajā gadā, un Dzegužkalnā tapušais audiovizuālās mākslas darbs “Kā sniegi kalnu galotnēs” ir gan svinīgi krāšņs, gan emocionāli silts, gan visus saliedējošs.”

“Raimonda Paula Ziemassvētku koncerti mūzikas namā “Daile” kļuvuši par mūsu svētku laika tradīciju,” turpina mūzikas nama “Daile” vadītāja Anda Zadovska. “Tie ierasti ir skaistām emocijām un melodijām piesātināti, publikas ļoti mīlēti pasākumi, tādēļ ir ļoti žēl, ka šogad nevaram tos rīkot. Toties ir liels prieks par Dzegužkalnā realizēto audiovizuālo instalāciju, kas ļaus cilvēkiem rast svētku un kopības sajūtu arī šajā attālinātības laikā.”

Dzegužkalnā demonstrētajā koncertprogrammā vokālists, vijolnieks Zigfrīds Muktupāvels izpilda Raimonda Paula skaistākās Ziemassvētku laika melodijas kopā ar pašu Maestro un instrumentālo grupu – taustiņinstrumentālistu, čellistu, mutes harmoniku spēlētāju Raimondu Macatu, basģitāristu Oskaru Sproģi un sitaminstrumentālistu, vibrafonistu Arti Orubu. 

Programmas nosaukums “Kā sniegi kalnu galotnēs” aizgūts no tāda paša nosaukuma dziesmas ar Jāņa Jaunsudrabiņa vārdiem. Vēl Dzegužkalna parka apmeklētājiem būs iespēja noklausīties gan ar Jāņa Pētera vārdiem tapušo “Elēģiju” un ar Aspazijas tekstu sarakstīto mīļdziesmiņu “Circenīša Ziemassvētki”, gan Jāņa Poruka dzejoļa “Balts sniedziņš snieg uz skujiņām” muzikālo versiju un vēl citus svētku laikam un ziemas mieram veltītos Raimonda Paula skaņdarbus. 

Audiovizuālās instalācijas “Kā sniegi kalnu galotnēs” video mākslinieks ir Edgars Sviklis no “ES Media”, par video tehniku gādā “VPT Grupa”, bet skaņas un gaismas iekārtas nodrošina “GaCo”. Projekts tapis Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Ziemassvētku / Jaungada pilsētvides noformējuma projektu līdzfinansēšanas konkursa ietvaros. 

Organizētāji aicina ikvienu būt atbildīgam par savu un līdzcilvēku veselību un ievērot visus šobrīd valstī noteiktos epidemioloģiskos ierobežojumus.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar