Dr. Andreja Mūrnieka tiešsaistes lekcija „Renesanse, reformācija un baroks”

Trešdien, 3. februārī plkst. 18.30 „Mazā Ģilde” interesentiem piedāvā tiešsaistē noklausīties Dr. Andreja Mūrnieka lekciju „Renesanse, reformācija un baroks” autorlekciju cikla “Nākotne – pagātnē” ietvaros. Lekciju ciklā Latvijas Universitātes docents Andrejs Mūrnieks piedāvās sistemātisku ieskatu galvenajos pagrieziena punktos cilvēces attīstībā. Ciklā tiks skartas vēstures problēmas, kas joprojām nav izprastas, tiks analizēti faktori, kas veicinājuši izaugsmi vai to bremzējuši, kā arī tiks diskutēts par mainīgo un paliekošo katra laikmeta, tautas un ikviena cilvēka dzīvē. Dāņu filozofs Sērens Kirkegors teicis: ”Mēs dzīvojam virzīdamies uz priekšu, bet dzīvi izprotam, raudzīdamies atpakaļ”.

Tiešsaiste bez maksas tiks nodrošināta platformā zoom.us.

3. februāra lekcijas „Renesanse, reformācija un baroks” īsa anotācija:

“Trīs vērtību dimensijas – pasaule, cilvēks, Dievs – Eiropas vēsturē. Kāpēc veidojas ceturtā? Pilsētu dzīve, mistērijas un universitātēs. Lielākā pandēmija Eiropas vēsturē. Kas pie tās vainīgs? Raganas un ķeceri! Vai inkvizīcija bija pati nežēlīgākā tiesu sistēma? No viduslaiku stabilitātes uz renesanses spriedzi. Izklaide un uzdzīve renesanses laikā. Mecenāti un tirāni. Koperniks un Šekspīrs. Lielie ģeogrāfiskie atklājumi un reformācija – jauno laiku sākums. Vai cilvēkam ir brīvā griba? Martins Luters un Roterdamas Erasms. Baroka krāšņums un dinamika. Dieva dotās pasaules iepazīšana un apgūšana. Nākotnes utopijas senatnē un anti-utopijas mūsdienās.

Ikviens, kuru interesē vēlreiz pārskatīt cilvēces garīgo meklējumu apcirkņus, laipni aicināts piedalīties! Pēc katras lekcijas paredzēts laiks jautājumiem un diskusijām.

Šajā pusgadā paredzētās lekcijas notiks 03.02.21., 24.02.21., 17.03.21., 07.04.21., 28.04.21.. Aktuālā informācija, lekciju tēmas un apraksti pieejami www.mazagide.lv.

Lekcija tiks nodrošināta bez maksas. Informācija par iespējām pieslēgties lekcijai būs pieejama pasākuma dienā 2 stundas pirms lekcijas www.mazagilde.lv un www.facebook.com/ MazaGilde/ 

Lekciju ciklu organizē RKTMC “Mazā Ģilde” ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar