Dagmāra Legante gatavo ēdienu ar skanīgo nosaukumu – minestrone
Zupas glābj izsalkušos – liekot lietā nedaudz radošuma, vairumu no tām var pagatavot ātri un vienkārši. Televīzijas personība Dagmāra Legante zupas vāra itin bieži un arī šoreiz, ciemojoties pie Rimi šefpavāra Normunda Baranovska, draudzenei Gunai gatavo minestrone – tradicionālo pupiņu zupu itāļu gaumē.
Minestrone
5 cilvēkiem
Gatavošanas laiks: 35 minūtes
Izmaksas kopā: 5,08 eiro
Cena par porciju: 0,85 eiro
Nepieciešams:
2 sīpoli;
400 g burkānu kubiņu un zirnīšu maisījuma Rimi;
3 selerijas kāti;
400 g balto pupiņu Rimi Smart;
400 g mizotu plūmju tomātu Rimi;
1 buljona kubiņš Rimi;
20 g rīvēta cietā siera Rimi;
20 g svaigu zaļumu;
150 g makaronu Rimi;
sāls, pipari pēc garšas;
eļļa cepšanai.
Pasniegšanai:
6 maizes šķēles (pēc izvēles).
Pagatavošana
Nomizo un sagriez sīpolus un selerijas kātus. Lielā katlā uzkarsē nedaudz eļļas. Apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno selerijas kātus un cep vēl 5–7 minūtes, līdz dārzeņi kļūst mīksti. Pievieno burkānu un zirnīšu maisījumu.
Pielej sīpoliem un selerijām litru ūdens un liec katlā buljona kubiņu. Maisi, līdz tas izšķīst. Pievieno tomātus, noskalo un notecini baltās pupiņas, liec katlā. Atstāj visu uz lēnas uguns vārīties apmēram 10–15 minūtes. Pievieno makaronus, pieber sāli un piparus pēc garšas.
Karstu zupu lej bļodiņās, pārkaisi ar rīvētu cieto sieru un svaigiem zaļumiem. Pasniedz ar grauzdētu vai svaigu maizi pēc izvēles.
Foto: publicitātes
TOP Komentāri