Ceturtdien notiks apskāviena zibakcija Ukrainas atbalstam

Mēbeļu salons KATE un biedrība “Tavi draugi” šo ceturtdien, 27. jūlijā, plkst. 18.30 aicina sanākt kopā uz lielu apskāvienu pie Čiekurkalnā veidotā murāļa Ukrainas atbalstam. Zibakcija notiks Rīgā, pie salona KATE, Čiekurkalna 1. līnijā 6. 

Pērnā gada martā tapušais murālis ir iedvesmojis un devis spēku daudziem. Šobrīd ēkas un tai pieguļošās teritorijas rekonstrukcijas dēļ no murāļa ir jāatvadās, tādēļ KATE to ar simbolisku apskāviena zibakciju nodod biedrībai “Tavi draugi”, lai murālis jau drīzumā turpinātu pastāvēt citviet. 

Murāļa autori – mākslinieki Dainis Rudens, Beatrise Birina un Frančeska Tilio – ir pārliecināti, ka šis murālis turpinās dzīvot citās mākslas formās un veidolos. “Mūsdienu māksla, īpaši ielu māksla ir efemēriska, un tieši šī pagaidu būtība padara to apkārtējiem aizraujošu un modernu,” stāsta slavenās fotogrāfijas, kas iedvesmojusi murāļa tapšanu, autore Frančeska Tilio. 

Pasākumā piedalīsies salona KATE komanda, biedrības “Tavi draugi” pārstāvji, ar muzikālu priekšnesumu uzstāsies Gabriela Zvaigznīte un Edgars Vilcāns. 

Biedrība “Tavi draugi” plāno murāli izveidot citviet Rīgā, kur tas turpinās spēcināt un iedvesmot ukraiņus un latviešus līdz Ukrainas uzvarai un ilgi pēc tās. Plānots, ka murālis tiks jaunatklāts jau 24. augustā, Ukrainas neatkarības dienā. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar