Caurums vējstiklā: mainīt vai tomēr remontēt?

Ceļš uz lauku mājām vai vasaras atpūtas galamērķi nereti ir ar granti kaisīts, turklāt vasara ir intensīvs ceļu remonta laiks. Pietiek ar sīka olīša trāpījumu auto vējstiklā, lai radītu nopietnus bojājumus – jebkura plaisa gaisa temperatūras izmaiņu, auto vibrācijas un deformācijas ietekmē var izplesties. Ar bojātu vējstiklu piedalīties satiksmē ir bīstami, jo pat šķietami kosmētiski bojājumi var ietekmēt redzamību un liegt iespēju iziet ikgadējo tehnisko apskati.

Šādā gadījumā automašīnu īpašnieki ir izvēles priekšā – veikt vējstikla remontu vai pilnīgu tā nomaiņu. Kā noteikt konkrētajam bojājumam piemērotāko risinājumu, izvērtējot katras izvēles priekšrocības un riskus, skaidro apdrošinātāja AAS BALTA (PZU grupa) un specializētā transportlīdzekļu stiklu remonta un servisa CARGLASS® eksperti.

“BALTA pagājušajā gadā KASKO atlīdzībās par sasistiem automašīnu vējstikliem izmaksāja vairāk nekā 3 miljonus eiro, šogad – jau 1,7 miljonus. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, pieaugusi vidējā atlīdzība par katru gadījumu, kas nu jau sasniedz vairāk nekā 500 eiro. Ielaistas problēmas risināšana, plaisai palielinoties, kļūst ar katru brīdi dārgāka, tāpēc to nevajadzētu atlikt uz vēlāku laiku. Daudzi autovadītāji spriež – man ir KASKO, bez bēdu nomainīšu vējstiklu. Taču pilnīga vējstikla maiņa saistās ar daudz sarežģītāku procedūru nekā remonts un ne vienmēr būs efektīvākais, nedz videi draudzīgākais risinājums,” norāda BALTA Transporta produktu un risku parakstīšanas pārvaldes vadītājs Kristaps Liecinieks.

Cik plaši ir bojājumi?

Skaidrs, ka vējstikla remonts ir daudzkārt lētāks risinājums nekā pilnīga stikla nomaiņa. Tomēr, jāatceras, ka iespēju efektīvi veikt stikla remontu pamatā nosaka divi tehniskie faktori – cik plašs ir stiklojuma bojājums un kur tas atrodas.

Kā skaidro CARGLASS® servisa filiāles vadītājs Latvijā Armands Leināts, savlaicīgi konstatētus vējstikla bojājumus var novērst, bojāto vietu aizpildot ar īpašu polimēru: ”Tas ir ekonomiski izdevīgāks, videi draudzīgāks un daudz ātrāks problēmas risinājums, pilnībā atjaunojot vējstikla sākotnējo struktūru un izturību. Tiesa, remonts iespējams tikai tad, ja uzsituma diametrs (ieskaitot plaisas) nepārsniedz 2 eiro monētas izmēru un bojātā vieta atrodas vismaz 6 centimetru attālumā no stikla malas, kā arī nav tiešā vadītāja redzes laukā.”

Ja bojājumi ir vērienīgāki vai arī atrodas tiešā autovadītāja redzes laukā, ieteicams tomēr veikt vējstikla maiņu, neriskējot ar drošību ceļu satiksmē. “Kaut kādas rētiņas pēc remonta var būt redzamas. Tāpēc drošības nolūkos mēs neiesakām remontu, ja bojājums atrodas tiešā vadītāja redzeslaukā. Kopumā gan būs kārtīgi jāieskatās, lai to pamanītu, jo pēc bojājuma novēršanas tiek veikta vējstikla pulēšana, nogludinot visas nelīdzenās vietas,” saka Armands Leināts.

Bojājuma vecums

Tam, cik drīz pēc negadījuma tiek veikts vējstikla remonts, arī ir būtiska ietekme uz kvalitatīvu rezultātu. Kvalitatīvs vējstiklu remonts iespējams, ja to veic uzreiz pēc bojājuma rašanās. Tādējādi tiek samazināta iespēja, ka bojājums izpletīsies vai piepildīsies ar netīrumiem, kas traucē veikt remonta procesu. Pirms polimēra iepildīšanas bojājuma vietā tā ir rūpīgi jāattīra no smiltīm, gružiem un sīkām stikla lauskām. Jo senāks bojājums, jo sarežģītāk šo procesu veikt.

Laika faktors

Vējstikla remonts aizņem aptuveni 30 minūtes, kamēr vējstikla nomaiņa var prasīt 3 stundas vai pat veselu dienu. Jo modernāks auto, jo process ir laikietilpīgāks un dārgāks. Galvenais iemesls, kāpēc pilnīga vējstikla nomaiņa prasa tik daudz laika, ir automātisko drošības sistēmu kalibrēšana, kas remontējot nav nepieciešama. “Mūsdienīgiem auto priekšējais vējstikls papildus klasiskajai redzamības funkcijai nodrošina vietu virknei sensoru ar tādām funkcijām kā, piemēram, adaptīvā kruīza kontrole, joslu noturēšanas asistents, lietus sensors un ceļazīmju atpazīšana. Ja vējstikls tiek mainīts, šie sensori ir jākalibrē, jo pat nelielas novirzes no iepriekšējā stāvokļa var izsaukt to kļūdainu darbību,” saka Armands Leināts.

Pirmā palīdzība vējstiklam

Autovadītāja rīcība pēc tam, kad uz ceļa gadījies “noķert” olīti, var būt izšķiroša, lai maksimāli palielinātu iespējas novērst vējstikla stikla bojājumu bez pilnīgas tā nomaiņas. Konstatējot stikla bojājumu, līdz nokļūšanai servisā bojāto vietu vajadzētu aizlīmēt ar visparastāko līmlenti – tā ir pietiekami spēcīga aizsargbarjera, kas pasargā bojājumu no lieka piesārņojuma.

Savukārt nākamais solis ir pēc iespējas ātrāk doties uz servisu. Vajadzētu arī izvairīties atstāt auto tiešos saules staros, jo straujas temperatūras svārstības var veicināt mikroplaisu izplatīšanos. Tāpat ieteicams nodrošināt vienmērīgu braukšanu bez liekas mašīnas vibrācijas, lai palēninātu bojājuma izplešanos.

Kā rīkoties, lai pasargātu sava auto vējstiklu?

Lai pasargātu savu auto no nepatīkama bojājuma, BALTA un CARGLASS® iesaka rūpīgi izvēlēties braukšanas ātrumu ceļu posmos, kur notiek remontdarbi – ātruma ierobežojumi nereti paredzēti tieši tam, lai pasargātu auto no šķembu radītiem bojājumiem. Braucot pa grants un zemes ceļiem, kā arī ceļa posmos, kuros notiek remontdarbi, auto būs labāk pasargāts, ja:

  • izvēlēsieties ceļa segumam un laika apstākļiem atbilstošu distanci ar priekšā braucošajiem auto;
  • samazināsiet braukšanas ātrumu, īpaši brīdī, kad tuvojas pretimbraucoša automašīna;
  • zinot, ka noteiktā ceļa posmā notiek remontdarbi, iespēju robežās braucienu labāk pārplānot, lai izvairītos no nonākšanas sīku akmeņu un šķembu krustugunīs.

Foto: publicitātes

43

TOP Komentāri

avatar
43 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
41 Komentāru autori
psyxgoujfnw65alimw129cgwtr527xbkdk152 Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
Edwardbew
Viesis
Edwardbew

Yo unquestionably mirthful concerning rummaging around for the blog while my family and I were fishing for a mode to create free electricity in our house and new affairs when I bumbled across your honestly usable forum hurray Matt D’ Agati

Егор
Viesis
Егор

Представьте, что Ваше коммерческое предложение отправлено в формы обратной связи миллиона сайтов. Как считаете, сколько заявок Вы получите? Представьте, что даже всего 1% обратили внимание на Ваше предложение, это 10 000 человек. Даже если 1% из них целевые, это 100 потенциальных клиентов, которые хотят заказать Ваш продукт. Но все зависит от Вашего направления. Например, вряд-ли предпринимателю из Санкт-Петербурга будет интересна доставка пиццы в Сочи. Но если Вашу услугу можно заказать онлайн или у Вас B2B направление (любые услуги, в которых целевая аудитория другие компании/предприниматели), то такая реклама идеально для Вас подойдет. Например, Вы фрилансер, маркетолог, у Вас интернет-магазин или даже… Lasīt tālāk »

Everettror
Viesis
Everettror

услуга трезвый водитель в пензеМы не оказываем услугу типа «такси», но если вы уехали от своего автомобиля, мы можем довезти Вас к нему и вместе с вами перегнать по нужному Вам адресу. услуга трезвый водитель в пензе

RHzs43hgndIpuiSyенгкш

Richardsaw
Viesis
Richardsaw

free anal movie slut tube present pleasant time spending

Richardsaw
Viesis
Richardsaw

Look new free site Amateur Tube

RichardVanna
Viesis
RichardVanna

Check out featured full-length Granny Porn videos

psyxyou
Viesis
psyxyou

Ad usum externum — Для внешнего употребления.
https://batmanapollo.ru

vizglolo
Viesis
vizglolo

Изнурительные оценивания ясно как божий день обычным самоотказом. Не ищи оправданий, лучше сходить к первому встречному психологу чем не сделать выбор.Психолог тут.

psyxi
Viesis
psyxi

Сомнительные выбор могут быть шаблонным самооправданием. Выслушай мудрых, лучше сходить к не лучшему психологу чем так и не сделать выбор.Психолог тут.

psyxyou
Viesis
psyxyou

Утомительные поиски могут быть стандарнтым самоотказом. Надо как надо, лучше сходить к доступному психологу чем не сделать выбор.Психолог твой.

razumbobo
Viesis
razumbobo

Утомительные выбор 100% самым обычным самооправданием. Сделай без оправданий, лучше сходить к стандарнтному психологу чем не сделать выбор.Психолог твой.

psyxlike
Viesis
psyxlike

Долгие оценивания вероятно шаблонным нежеланием. Послушай старших, лучше сходить к стандарнтному психологу чем не сходить.Психолог сейчас.

vizglike
Viesis
vizglike

Изнурительные поиски 100% типичным самоотказом. Послушай старших, лучше сходить к первому встречному психологу чем не сделать выбор.Психолог консультация.

razumdodo
Viesis
razumdodo

Долгие поиски 100% самым обычным саботированием. Послушай старших, лучше сходить к не лучшему психологу чем так и остаться на этапе поисков.Психолог здесь.

mozgbobo
Viesis
mozgbobo

Изнурительные выбор почти наверняка шаблонным самоотказом. Не ищи оправданий, лучше сходить к плохому психологу чем так и остаться на этапе поисков.Психолог сейчас.

psyxgo
Viesis
psyxgo

Сомнительные выбор как известно обычным самооправданием. Послушай старших, лучше сходить к не лучшему психологу чем так и не сделать выбор.Психолог тут.

psyhert
Viesis
psyhert

Изнурительные выбор 100% типичным самооправданием. Не ищи оправданий, лучше сходить к доступному психологу чем не сходить.Психолог здесь.

vizglolo
Viesis
vizglolo

Утомительные выбор вероятно стандарнтым нежеланием. Сделай без оправданий, лучше сходить к стандарнтному психологу чем не сделать выбор.Психолог консультация.

psyhert
Viesis
psyhert

Изнурительные оценивания как известно типичным самооправданием. Не находи самооправданий, лучше сходить к первому встречному психологу чем не сходить.Психолог консультация.

psyme
Viesis
psyme

Долгие оценивания ясно как божий день самым обычным нежеланием. Сделай без оправданий, лучше сходить к стандарнтному психологу чем не сходить.Психолог тут.

Theboysword
Viesis
Theboysword

Слово пацна 2 сезон Слово пацна 2 сезон 1 серия сериал Слово пацна 2 сезон

Theboysword8
Viesis
Theboysword8

Слово пацна 8 серия Слово пацна 8 серия сериал Слово пацна 8 серия

jhzcutxo
Viesis
jhzcutxo

Холоп фильм смотреть. Холоп 1. Холоп смотреть онлайн лордфильм. Холоп 2 фильм. Холоп 2 смотреть онлайн бесплатно в хорошем. Смотреть холоп. Про холопа примерного якова верного. Холоп 2 фильм 2023.

rogmgrux
Viesis
rogmgrux

Понятие лидерства. Чем обеспечивается лидерство в области охраны труда. Дайте определение типу лидерства служитель. Майнор лидерство. Пять уровней лидерства джона максвелла. Типы политического лидерства по максу веберу.

dwlimhcp
Viesis
dwlimhcp

Стили руководства и лидерства. Пять сфер лидерства. Стили лидерства в психологии. Ситуативное лидерство. Ситуационное лидерство примеры. Эффективное лидерство.

crtmnnqi
Viesis
crtmnnqi

Технологические вызовы и проблема технологического лидерства россии. Тест на лидерство в коллективе. Уровни лидерства по принципу коммуникации выделил джон. Уроки лидерства для малышей афанасьев. Характеристика автократического типа лидерства. Программы стратегического академического лидерства приоритет 2030. План политическое лидерство. Примеры проявления лидерства. Ситуационное лидерство херси и бланшара.

qxivz290
Viesis
qxivz290
pqjmgbab
Viesis
pqjmgbab

Смотреть кино фильмы онлайн бесплатно, фильмы 2024. Смотреть фильмы онлайн бесплатно в хорошем HD качестве. Бесплатные фильмы смотреть онлайн подборку. Список лучшего. Бесплатные фильмы смотреть онлайн в хорошем качестве. Смотреть онлайн фильмы и сериалы. Смотреть фильмы онлайн в хорошем качестве бесплатно.

good-server-xrumer
Viesis
good-server-xrumer

Аренда VDS или VPS сервера – Круглосуточная техническая поддержка – бесплатно – Автоматическая установка Windows – бесплатно – Для сервера сеть на скорости 1 Гбит! – Windows – 2022, 2019, 2016, 2012 R2 – Мгновенное развёртывание сервера в несколько кликов – бесплатно – Быстрые серверы с NVMe. – Более 15 000 сервер уже в работе – Outline VPN, WireGuard VPN, IPsec VPN. – Дата-центр в Москве и Амстердаме – Супер (аптайм, скорость, пинг, нагрузка) – Возможность арендовать сервер на 1 час или 1 сутки – Отлично подходит под A-Parser – Отлично подходит под XRumer + XEvil – Почасовая оплата –… Lasīt tālāk »

ivbgt548
Viesis
ivbgt548
okvcn942
Viesis
okvcn942
cuqcc33
Viesis
cuqcc33
rxezw439
Viesis
rxezw439
lzhdg6
Viesis
lzhdg6
nfwdr918
Viesis
nfwdr918
vgeyl702
Viesis
vgeyl702
kwvfh903
Viesis
kwvfh903
vmrjk326
Viesis
vmrjk326
xbkdk152
Viesis
xbkdk152
cgwtr527
Viesis
cgwtr527
alimw129
Viesis
alimw129
ujfnw65
Viesis
ujfnw65
psyxgo
Viesis
psyxgo

Ad majorem Dei gloriam — К вящей славе Божией