Carnikavas pamatskolas ēka pieņemta ekspluatācijā

Noslēgušies Carnikavas pamatskolas ēkas paplašināšanas un pārbūves darbi Nākotnes ielā 1, Carnikavā. Skolu apmeklēja Būvniecības valsts kontroles birojs un pieņēma to ekspluatācijā.

Gandarījums par veiksmīgu būvniecības procesa noslēgumu mācību gada beigās, lai jau līdz jaunā mācību gada sākumam varam iekārtot mācību kabinetus skolēnu uzņemšanai jaunajās, skaistajās mācību telpās pārbūvētajā Carnikavas pamatskolā.

Pārbūves laikā atjaunots bijušais mācību korpuss un sporta zāle, izveidoti jauni mācību un administratīvie kabineti, kā arī multifunkcionālā zāle. Lai nodrošinātu kvalitatīvu mācību procesa norisi, paralēli pamatskolas būvdarbiem notika arī mēbeļu, aprīkojuma un inventāra iegāde.

Skolas būvniecībā izmantoti videi un cilvēkiem draudzīgi materiāli, piemēram, termokoka dēļi, kas ekonomiskā veidā nodrošina ilgstošu izturību āra apstākļos, apmēram 30 gadus saglabājot kokam raksturīgo dabīgo tekstūru. Arī iekštelpu apdarē, trepju margās un iebūvētajos skapjos izmantoti kokmateriāli. Ēkas apkures patēriņš ir plānots kā zema energopatēriņa ēkai – 30 kwh/m2.

Projekta īstenošana pozitīvi ietekmē arī skolas kvartāla kopējo izskatu, jo būvdarbu laikā tika labiekārtota skolas apkārtējā teritorija – izveidots bērnu rotaļu laukumiņš, labiekārtoti celiņi, uzstādīti velo statīvi, labiekārtota stāvvieta u.c.

Carnikavas pamatskolā šobrīd mācās 448 bērni. Atbilstoši plānotajam, ēkas ietilpība projekta ietvaros pēc pamatskolas pārbūves un paplašināšanas būs 660 vietas, bet maksimālā ietilpība – līdz 900 vietām.

Būvdarbu veicējs – SIA “NEWCOM Construction”.

Būvdarbi Carnikavas pamatskolas ēkā notika ERAF finansētā projekta “Carnikavas pamatskolas pārbūve un paplašināšana” (Id. Nr.8.1.2.0/17/I/032) ietvaros.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar