Bolderājā atklāts jauns veselības un sociālo dzīvojamo telpu komplekss

Piektdien, 12. jūnijā, Bolderājā svinīgi atklāja pabeigto pirmo būvniecības kārtu jaunajam Rīgas domes sociālajam projektam –  Mežrozīšu ielā  43 realizēts trīs savstarpēji saistītu sociālo dzīvojamo māju projekts 12 832 m2 platībā. 

Rīgas pašvaldības pagaidu administrācijas vadītāja vietnieks Artis Lapiņš: “Man ir liels prieks šodien atklāt šo vērienīgo projektu. Jauna infrastruktūra vienmēr ir liels pienesums pilsētas attīstībā, vēl jo vairāk, ja tas ir pienesums sociālajai jomai. Es īpaši gribētu uzvērt, ka šis objekts definē jaunus standartus, un gan plānotājiem, gan būvniekiem būs kur censties nākamajos projektos. Novēlu, lai rīdzinieki novērtē un izmanto šī centra priekšrocības.”

Rīgas domes Labklājības departamenta direktore Irēna Konrāde: “Ir ļoti uzteicami, ka Rīgā turpinās aizsāktās sociālās palīdzības plānošanas iestrādes. Mums jau ir veiksmīgi piemēri Imantā un Ķengaragā, kur zem viena jumta ir gan sociālais dienests un dienas centrs, gan sociālā māja un veselības centrs, kas nodrošina rajona iedzīvotājiem visus attiecīgos pakalpojumus vienuviet. Lai šajā ēkā realizējas viss iecerētais!”

Jau šovasar, ievērojot ierobežojumus, pakāpeniski būs pieejama ēka ar 218 dažādu sociālo grupu dzīvokļiem, no tiem 178 ir vienistabas dzīvokļi, 37 divistabu, 3 trīsistabu servisa dzīvokļi un 69 projektēti atbilstoši vides pieejamības prasībām cilvēkiem ar īpašām vajadzībām (servisa dzīvokļi). Ir 4 speciālas telpas ratiņkrēsliem ar 44 uzlādes vietām. Dzīvojamās telpas aprīkotas ar trauksmes signalizācijas pogām. 

“Servisa dzīvokļu izbūve SIA “Velve” ir bijusi ļoti vērtīga pieredze un sniegusi lielu gandarījumu, īstenojot vienu no mūsu galvenajām misijām – labākas, kvalitatīvākas pilsētvides veidošanu, būvējot ēkas cilvēkiem un ņemot vērā katras jaunbūves funkciju un uzdevumu. Vai tās būtu skolas, stadioni, telpas kultūras pasākumiem vai sociālās mājas – ikvienā projektā ieguldām visu savu pieredzi un uzmanību, lai ikviens rīdzinieks gūtu mūsdienīgu, funkcionālu un estētiski pievilcīgu arhitektūras pieredzi,” uzrunājot klātesošos, teica Kaspars Rokens, SIA “Velve” valdes priekšsēdētājs.

Ēku kompleksā bez sociālajiem un servisa dzīvokļiem atradīsies veselības centrs, kas aizņems 3997 m2. Papildus jau ierastajiem pakalpojumiem būs pieejami peldbaseini pieaugušajiem un zīdaiņiem, fizioterapijas un rehabilitācijas telpas ar vingrošanas zāli. Plānots veikt arī funkcionālo un radioloģisko diagnostiku. 

Dienas stacionārs aprīkots ar modernu operāciju zāli. Te atradīsies arī Rīgas Sociālā dienesta teritoriālais centrs “Bolderāja”, daudzfunkcionāls sociālo pakalpojumu centrs, kurā nodrošinās dienas aprūpes centra pakalpojumu bērniem un dienas centra pakalpojumu pilngadīgām personām, kā arī sociālos pakalpojumus vecākiem ar garīgās attīstības traucējumiem ar bērniem, un Rīgas pašvaldības Bērnu un jauniešu centra struktūrvienība.

Pasākumā piedalījās Rīgas pašvaldības pagaidu administrācijas vadītāja vietnieks Artis Lapiņš, Rīgas pilsētas izpilddirektora p.i. Iveta Zalpētere,  Rīgas veselības centra valdes priekšsēdētāja Skaidrīte Vasaraudze, Labklājības departamenta direktore Irēna Konrāde, Mājokļu un vides departamenta direktors Anatolijs Aļeksejenko, SIA „Rīgas pilsētbūvnieks” valdes priekšsēdētāja Inga Cerbule, būvkompānijas SIA “Velve” valdes priekšsēdētājs Kaspars Rokens u.c.

Projekts finansēts no Rīgas pašvaldības budžeta un aizņēmuma Valsts kasē. Ir izstrādāts arī šī rajona tālākās attīstības apbūves priekšlikums. Par otrās kārtas uzsākšanu un finansēšanu domei jāpieņem atsevišķs lēmums. Otrajā kārtā paredzēts strādāt pie četru sociālo dzīvojamo māju būvniecības projekta aptuveni 16 800 m2 platībā, ar kopējo dzīvokļu skaitu ne mazāku kā 471, ja tiks izbūvēti vienistabas dzīvokļi, vai 350, ja tiks izbūvēti dažāda lieluma dzīvokļi. Paredzētas arī nedzīvojamās telpas, tai skaitā arī dienas aprūpes centram.

Foto: Staņislavs Kokšarovs

TOP Komentāri

avatar