Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība rīko ģimeņu tikšanās svētkus “Salidojums 2022”

2022. gada 6. augustā Zirgu un cilvēku labsajūtas centrā “Dabas zirgi” norisinājās ģimeņu satikšanās svētki “Salidojums 2022”,  kur ģimenes sajuta vieglumu, iedvesmu un prieku par kopā pavadīto laiku.

Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība ir nevalstiska organizācija, kura Latvijā darbojas jau 24 gadus, savā paspārnē risinot jautājumus, kas skar bērnu paliatīvās aprūpes pakalpojumu pieejamību visā Latvijā, sabiedrības izpratnes veidošanu par bērnu paliatīvo aprūpi un līdzcilvēku iesaistes veicināšanu, lai atbalstītu neizārstējami slimus bērnus un viņu ģimenes locekļus.

Tikšanās svētkiem ir būtiska loma gan ģimeņu stiprināšanā, gan iekļaujošas sabiedrības veidošanā. Šogad dalībnieku skaits ģimeņu tikšanās svētkos “Salidojums 2022” tuvojās simtam.

Lieliska liecība šāda pasākuma nozīmei ģimeņu ikdienā ir tēta pateicība:

“Es vēlos pateikties eņģeļiem, kuri sagādāja īpašajiem bērniem, īpašajām mammām, tētiem šo skaisto pasākumu šajos skaistajos laukos Plakanciemā, Ķekavas pagastā. Šeit bija ļoti skaista gaisotne, tā bija tāda kā mūžības gaisotne, mīlestības pilna gaisotne, kur varēja sastapties mīlestības un rūpju cilvēki. Šeit cilvēki varēja redzēt, ka viņi nav vieni, ka viņus visus, kaut kas vieno un ka dzīve ar šiem īpašajiem bērniem nav nemaz tik traģiska. Tas ir pateicoties jums, eņģeli, pateicoties jums, ziedotāji, par šo skaisto, sarūpēto, pasakaino pēcpusdienu. Mīļš, liels, paldies jums.” Tā savās sajūtās dalās īpašā bērniņa tētis Zintis Skuja.

Irisas – jogas meistarklases vadītājas pārdomas pēc pasākuma:

“Biju gatava, ka noteikti nebūs tā, kā iedomāts. Man bija svarīgi pielāgoties un vienkārši pieņemt situāciju, jo ideālos apstākļos jau vienmēr mēs varam visu izdarīt pa smuko, tas ir viegli, bet redzot ģimenes, kurām diendienā ir jāieliek tik daudz rūpju un viss jāpakārto tām, tad protams vēl vairāk saprotam, ka visas pārējās problēmas nav problēmas, jo tā vai citādi tās var atrisināt. Par brīžiem, par sajūtām, par cilvēkiem, kuri iegulda savu laiku, darbu un mīlestību vienkārši tāpat, lai citiem ir prieks – tas rada prieku pašam sev.”

Paldies bērnu paliatīvās aprūpes komandai, katram brīvprātīgajam, kuri nesavtīgi visas dienas garumā rūpējās par atmosfēru un aktivitātēm salidojuma laikā.

Pasākuma gaitā ģimenēm bija iespēja piedzīvot dažādas meistarklases – mandalu meistarklasi Marikas Bugajovas vadībā, Kidding around jogu bērniem Nikolas Kimberlijas Uksas vadībā, jogu pieaugušajiem Irisas Zīles vadībā, zīmēt kopā ar Elvizauriņu, baudīt atpūtu, sarunāties, izveidot jaunas draudzības.

Pateicībā Zirgu un cilvēku labsajūtas centram “Dabas zirgi” par uzņemšanu un mājīgo sajūtu radīšanu. Pārtikas mazumtirdzniecības tīklam ELVI gan par produktu nodrošināšanu, gan sagādātajām jautrajām aktivitātēm kopā ar Elvizauriņu. Uzņēmumam “Lido” par konditorejas izstrādājumiem un svētku kūku, Rīgas Tehniskās universitātes studentiem, kuri šogad atbalstīja ar pašu radītām spēlēm bērniem. “LiLHouse” par rotaļu mājiņām, “Smilšu lampas” par iespēju radīt bērniem savas fantāzijas smiltīs un uz gaismas molberta.  “Nomas mēbeles” un “Pupumaiss” par komfortu, ko sniedza. “CareLat” auklītēm par mīlestības pilno darbu. Līgai Veismanei par mirkļu iemūžināšanu fotogrāfijās. “Instabox” par tūlītēju pārsteigumu momentfoto. Kā arī pateicībā Irēnai Putniņai par transporta atbalstu. Un ik ziedotājam un Starptautisko Sieviešu Klubam par finansiālo atbalstu.

Pasākums “Salidojums 2022” tapis projekta “Duka izprast un atbalstīt” ietvaros. Komunikācijas materiāli “Ģimeņu salidojums 2022” ir sagatavoti ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par “Ģimeņu salidojums 2022” saturu atbild Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar