Austrumu slimnīcā pacientam izoperē netipiski lielus akmeņus

Šonedēļ Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Uroloģijas un onkoloģiskās uroloģijas klīnikas jaunā ārste Sanda Siliņa pacientam veica priekšdziedzera operāciju, kuras laikā no urīnpūšļa tika izņemti ārstu pieredzē (pēdējo trīsdesmit gadu laikā) – lielākie akmeņi. Kopskaitā no pacienta urīnpūšļa tika izņemti pieci akmeņi, kas kopā svēra 195 gramus.

Urīnpūšļa akmeņu veidošanās lielākoties ir komplikācija, kas rodas, ilgstoši neārstējot priekšdziedzera labdabīgu palielināšanos, tāpēc mūsdienās šādas operācijas tiek veiktas samērā reti. Kā liecina ārstu novērojumi, vēl pirms gadiem trīsdesmit vīrieši pret savu veselību mēdza izturēties visai bezrūpīgi, taču mūsdienās tas ir mainījies, tādēļ šādas, tik ilgi nepamanītas un neārstētas saslimšanas ārstu praksē ir sastopamas ārkārtīgi reti.

Sanda Siliņa: „Jaunie ārsti tieši lielajās – universitātes slimnīcās, gūst profesionālo pieredzi un pilnveido prasmes un īpaši vērtīgi ir sastapties ar neikdienišķiem vai retiem, vai sarežģītiem pacientu saslimšanu un ārstniecības gadījumiem. Šāda pieredze jaunajiem ārstiem ir ļoti būtiska un noderīga. Darbs lielā slimnīcā sniedz profesionālās izaugsmes priekšrocības. Savukārt strādājot Austrumu slimnīcas Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā, kur ikdienā ir daudz pacientu, novērtēju iespēju redzēt dažādus pacientus ar sarežģītām veselības problēmām un mācos risināt arī netipiskas situācijas. Iespēja gūt tik plašu pieredzi ir būtisks iemesls jaunajiem ārstiem izvēlēties palikt Latvijā un turpināt savu attīstību un izaugsmi.”

Informācija un foto: aslimnica.lv

TOP Komentāri

avatar