Atklāta Titānikam veltīta ceļojošā izstāde

„Izstādi veido 15 galerijas, kurās apmeklētāji varēs iepazīties gan ar matreiāliem par kuģa būvēšanu un vēsturnieka atklājumiem faktiem par tā traģisko bojāeju, gan arī iejusties vairāk nekā 100 gadus senā pagātnē-  leilākā daļa galerijas veidotas atbilstoši Titānika interjeram un ļauj izbaudīt tā laika gaisotni, izdzīvot notikumus un uzzināt pasažieru stāstus”.

 

Katrs apmeklētājs, dodoties aplūkot ekspozīciju, saņems iekāpšanas karti. Vienu tās pusi rotās Titānika rēderejas White Star Line emblēma, bet otrā būs atrodama informācija par kādu no kuģa pasažieriem. Galerijā, kas veltīta kuģu piemiņai, katrs varēs uzzināt „sava pasažiera” likteni.

 

Izsādi viedo vairāk nekā 375 vēsturiski objekti, kas atradās uz Titānika vai tā līdzinieka – kuģa Olimpija (Olympic), līdz ar to šī ir reta iespēja ieraudzīt dzīvi uz lielā kuģa, pirms tas nogrima okeāna dzelmē. Eksponātu vidū ir priekšmeti, kas tika nocelti no kuģa īsi pirms tā došanās ceļā uz Ņujorku,atrasti jūrā tūlīt pēc kastrastrofas,tādi, kurus paņēma līdzi izdīvojušie pašažiieri., kā arī priekšmeti no Džeimsa Kamerona 1997.gada filmas, kuru visū ir arī leģendārā briljanta Okeāna Sirds kopija, kā arī Keitas Vinsletas un Leonardo Di Kaprio tērpi.

Foto: Jans Ikes

TOP Komentāri

avatar