Apvienība “Pilsēta cilvēkiem” rīkoja piketu #ParksNavParkings

Pirmdien, 7. novembrī Apvienība “Pilsēta cilvēkiem” rīkoja piketu #ParksNavParkings, kurā svinīgi gaidīja Rīgas brīvostas pārvaldes darbiniekus Kronvalda parkā. Lai attēlotu, ka parkošanās un caurbraukšana parkā ir atļauta tikai “izredzētiem” cilvēkiem, aktīvisti bija izklājuši sarkano paklāju, sagatavojuši puķes un balonus, kā arī piketa laikā atkorķēja vairākas bezalkoholiskā šampanieša pudeles.

Plakātos bija redzami ironiski saukļi kā “Dzīvo zaļi, parko parkā!” , “Sveicināti Kronvalda parkingā!” un “Kingiem savs parkings”. 

Biedrības mērķis ir pārtraukt iestāžu darbinieku braukāšanu un parkošanos ar auto parkā, kas ir domāts atpūtai, nevis auto satiksmei un auto novietošanai.

“Blakus esošajā RP SIA “Rīgas satiksme” piederošajā stāvvietā vienmēr ir vairāk nekā divas trešdaļas vietu brīvas. Neredzu problēmu, kādēļ brīvostas darbinieki nevarētu likt savas automašīnas tur, kā to dara jebkurš normāls Rīgas iedzīvotājs”, – saka Apvienības “Pilsēta cilvēkiem” valdes priekšsēdētājs Kārlis Krēķis

Kā atklājās piketa gaitā, brīvostas vadība attiecīgajā datumā izsludināja darbiniekiem “Zaļo dienu”, kurā lūdza visus ierasties bez auto – ar citiem pārvietošanās veidiem. 

Apvienības “Pilsēta cilvēkiem” valdes priekšsēdētājs Kārlis Krēķis: “Kāda sakritība, ka šodien darbiniekiem ir noteikta “zaļā dienā”! Šī ziņa padarīja jau tā jautro pasākumu vēl jautrāku!”

Apvienība “Pilsēta cilvēkiem” darbojas jau kopš 2016. gada ar mērķi veicināt labas pilsētvides veidošanu Rīgā un citās Latvijas pilsētās. Apvienība “Pilsēta cilvēkiem” iestājas par drošu, ātru un ērtu pārvietošanos, neatkarīgi no tā, kādu transporta līdzekli cilvēks izmanto.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar