Aldi Gobzemu par ētikas kodeksa pārkāpumu izslēdz no dalības nākamajās sešās parlamenta sēdēs

Saeima ceturtdien, 15.septembrī, lēma izslēgt deputātu Aldi Gobzemu no dalības nākamajās sešās parlamenta sēdēs par deputātu ētikas kodeksa pārkāpumu.

Lēmums pieņemts pēc tam, kad Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija izskatīja deputātu Ulda Budriķa, Marijas Golubevas, Ivetas Benhenas-Bēkenas, Līvas Kreituses, Mārtiņa Šteina un Andreja Judina iesniegumus, kuros lūgts vērtēt A.Gobzema izteikumus debatēs Saeimas sēdē 8.jūnijā par valsts sociālo pabalstu sistēmu saistībā ar Valsts sociālo pabalstu likuma grozījumiem. 

Saeima lēmumu pieņēma, balstoties uz atbildīgās komisijas konstatēto, ka A.Gobzems pārkāpis ētikas kodeksa 5., 6., 7. un 16.puntu. Tie noteic, ka deputāts ciena un vienmēr ievēro Satversmi, Saeimas kārtības rulli un citus normatīvos aktus; publiskos izteikumos izvairās no vārdiem, žestiem un citādas rīcības, kas var būt aizskaroša, kā arī nelieto apvainojošus vai ar Saeimas cieņu nesavienojamus izteicienus; deputāts balstās uz faktiem, to godīgu interpretāciju un argumentāciju. Tāpat deputāts ir pieklājīgs pret Saeimas, citu valsts un pašvaldību iestāžu darbiniekiem un ikvienu sabiedrības locekli.

Saeimas Preses dienests

Foto: saeima.lv

TOP Komentāri

avatar