Akcijā “Sargi citus” iedzīvotājiem izdalīti 300 000 bezmaksas sejas masku

Sociālā akcijā “Sargi citus”, kas aicina iedzīvotājus sejas aizsegus izmantot publiskās vietās, 300 000 bezmaksas sejas masku visiem “Mēness aptiekas” un “Veselības centru apvienības” (VCA) klientiem tika izdalīti divu nedēļu laikā, tā sniedzot nozīmīgu atbalstu koronavīrusa izplatības ierobežošanā.

“Šī slimība joprojām tiek uztverta kā bīstams ienaidnieks, kuru apturēt mēs varam, mainot savus individuālos paradumus ikdienā. Medicīniskās maskas īpaši palīdz ierobežot koronavīrusa pārnešanu no inficētiem cilvēkiem, kuriem neparādās COVID-19 simptomi, jo pareiza sejas masku lietošana ir viens no būtiskiem faktoriem vīrusa izplatības mazināšanā. Tikai sabiedrības apzinība un apņēmīga rīcība var palīdzēt apturēt COVID-19 izplatību,” uzsver “Mēness aptiekas” pārstāvis, veselības uzņēmumu grupas “Repharm” ģenerāldirektors Dins Šmits. 

Pēc Šmita teiktā, patlaban mazinātie ierobežojumi, kas iekštelpās, ievērojot 2 metru fizisko distancēšanos, ļauj pulcēties līdz 100 personām, bet ārtelpās līdz 300 cilvēkiem, saskan ar nepieciešamību mobilizēties un sejas maskas patiešām lietot.

Turpinot informatīvi sociālu akciju “Sargi citus”, bezmaksas sejas masku izdale “Mēness aptiekas” un “Veselības centru apvienības” klientiem norisinājās no 1. jūnija, aicinot iedzīvotājus šīs maskas izmantot publiskās vietās, īpaši sabiedriskajā transportā. 

Jau vēstīts, ka “Mēness aptieka” aprīlī ir uzsākusi informatīvi sociālu akciju “Sargi citus”, kuras mērķis ir sniegt ieguldījumu koronavīrusa izraisītās slimības COVID-19 izplatības ierobežošanā un arī pandēmijas izraisīto seku mazināšanā. Akcijas ietvaros reklāmas budžets 100 000 eiro apmērā tiek investēts vietējos medijos, šādi paužot atbalstu Latvijas žurnālistiem krīzes laikā. Izmantojot minēto budžetu, vietējos medijos izvietoti izglītojoši materiāli ar ieteikumiem, kā no koronavīrusa pasargāt sevi un citus.

TOP Komentāri

avatar