Aizturēta personu grupa par dīzeļdegvielas zādzību

Valsts policijas Kriminālizmeklēšanas pārvaldes amatpersonas aizturējušas personu grupu par dīzeļdegvielas zādzībām no kravas automobiļiem. Degvielas zagļi darbojušies tik klusi, ka to nav dzirdējuši kravas transportlīdzekļu vadītāji, kuri gulējuši turpat automobiļa kabīnē.

Valsts policijas Kriminālizmeklēšanas pārvaldes 2. nodaļas amatpersonu redzeslokā bija nonākusi personu grupa, kura nodarbojas ar dīzeļdegvielas zādzībām no kravas automobiļiem Rīgā un tās apkārtnē. Veicot izmeklēšanas pasākumus, policisti naktī no 17. uz 18. martu Pļavniekos degvielas zādzības brīdī aizturēja trīs vīriešus.

Katram no aizturētajiem – 1968., 1978. un 1988. gadā dzimušajiem vīriešiem – zādzības izdarīšanas brīdī bija sava loma. Divi vīrieši, uzlaužot degvielas bākas korķi, bākā ievietoja šļūteni un ar elektriskā sūkņa palīdzību iesūknēja degvielu tilpnē, kura atradās speciāli aprīkotā transportlīdzeklī. Tikmēr trešais noziedzīgās grupas dalībnieks atradās turpat netālu un vēroja, lai kāds nepamana viņu rosīšanos ap kravas automašīnu un nepieciešamības gadījumā pa rāciju sazinājās ar pārējiem diviem grupas dalībniekiem.

Garnadžu rosīšanās bijusi tik klusa, ka to nebija pamanījuši pašu kravas transportlīdzekļu vadītāji, kuri tajā mirklī gulējuši automašīnas kabīnē. Aizturētie ar degvielas zādzībām nodarbojās vairākas reizes nedēļā, bet konkrētajā vakarā viņi bija veikuši četras degvielas zādzības no kravas automobiļiem. Šobrīd policija skaidro kopējo nozagtās degvielas daudzumu. Jāpiebilst, ka šādu kravas automobiļu degvielas tilpnēs var ietilpt līdz pat 800 litriem degvielas. Policistiem tapis zināms, ka aizturētie dīzeļdegvielu bija plānojuši izmantot gan pašu vajadzībām, gan pārdot to citiem.

Kriminālprocesā tika izņemta automašīna, kas izmantota zādzības izdarīšanai, kā arī degvielas tilpne, elektriskais sūknis, rācijas un citi priekšmeti, kuriem var būt pierādījumu nozīme kriminālprocesā.

Visi aizturētie vīrieši jau iepriekš sodīti par mantiska rakstura noziegumiem, kā arī narkotisko vielu lietošanu un tirgošanu. Tāpat viens no aizturētajiem iepriekš vairākas reizes nonācis policijas redzeslokā par naftas produktu zādzībām no naftas vadiem Latvijā un ārpus tās.

Šobrīd pret viņiem ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta 2. daļas – par zādzību, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Izmeklēšana turpinās.

Foto:VP

TOP Komentāri

avatar