Māra Upmane-Holšteine gatavo Malfatti

Ar dakšu pa pannu un garšvielas pēc sajūtām – viss, kas nepieciešams gardām un izdevīgām Malfatti jeb itāļu klimpām! Atzīmējot tikko atklāto koncerttūri pa Latviju, grupas Astro’n’out vokāliste Māra Upmane-Holšteine viesojas raidījumā Vakariņas pa lēto. Māra kopā ar šefpavāru Normundu Baranovski ne tikai kliedē izplatītus ēdiena gatavošanas mītus, bet sarunājas arī par ilgtspēju un radošumu gan uz skatuves, gan virtuvē.

Malfatti (itāļu siera klimpas)

4 personām

Pagatavošanas laiks: 40 minūtes

Izmaksas četrām personām: 6,67 eiro

Izmaksas par vienu porciju: 1,67 eiro

Sastāvdaļas
Bumbām: 

500 g spinātu, griezti saldēti, Rimi

250 g biezpiena, 9 % Rimi Smart

50 g rīvmaizes, Rimi;

50 g cietā siera, 37 % 12 mēneši, Rimi

2 gab. vistu olas, Rimi Iecavas kūtī dētas;

2 ēdamkarotes miltu;

sāls

Mērcei:

400 g konservētu tomātu savā sulā, Rimi

1 ēdamkarote cukura, Rimi

sāls

Pasniegšanai:

20 g svaigas salvijas;

olīveļļa

Pagatavošana

Bļodā liec biezpienu un ar dakšu sairdini. Pievieno sāli, cieto sieru un samaisi. Spinātus atkausē un caur sietu nokās lieko ūdeni. Pievieno rīvmaizi un vēlreiz samaisi. Tad pievieno biezpiena maisījumam un visu rūpīgi samaisi līdz viendabīgai masai. 

No iegūtās masas veido bumbiņas, katru viegli apviļā miltos. Katlā uzvāri ūdeni, pievieno sāli. Kad ūdens uzvārījies, liec tajā sagatavotās bumbiņas un vāri apmēram 2 minūtes. 

Pannā uzkarsē tomātus savā sulā, pievieno šķipsniņu sāls, cukuru un karsē līdz mērce nedaudz sabiezē. Citā pannā uzsildi olīveļļu un viegli apcep salvijas lapas. 

Dziļā šķīvī liec tomātu mērci, pa virsu bumbiņas un pasniedz, rotājot ar salvijas lapas.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar