Māra Upmane-Holšteine gatavo Malfatti
Ar dakšu pa pannu un garšvielas pēc sajūtām – viss, kas nepieciešams gardām un izdevīgām Malfatti jeb itāļu klimpām! Atzīmējot tikko atklāto koncerttūri pa Latviju, grupas Astro’n’out vokāliste Māra Upmane-Holšteine viesojas raidījumā Vakariņas pa lēto. Māra kopā ar šefpavāru Normundu Baranovski ne tikai kliedē izplatītus ēdiena gatavošanas mītus, bet sarunājas arī par ilgtspēju un radošumu gan uz skatuves, gan virtuvē.
Malfatti (itāļu siera klimpas)
4 personām
Pagatavošanas laiks: 40 minūtes
Izmaksas četrām personām: 6,67 eiro
Izmaksas par vienu porciju: 1,67 eiro
Sastāvdaļas
Bumbām:
500 g spinātu, griezti saldēti, Rimi;
250 g biezpiena, 9 % Rimi Smart;
50 g rīvmaizes, Rimi;
50 g cietā siera, 37 % 12 mēneši, Rimi;
2 gab. vistu olas, Rimi Iecavas kūtī dētas;
2 ēdamkarotes miltu;
sāls
Mērcei:
400 g konservētu tomātu savā sulā, Rimi;
1 ēdamkarote cukura, Rimi;
sāls
Pasniegšanai:
20 g svaigas salvijas;
olīveļļa
Pagatavošana
Bļodā liec biezpienu un ar dakšu sairdini. Pievieno sāli, cieto sieru un samaisi. Spinātus atkausē un caur sietu nokās lieko ūdeni. Pievieno rīvmaizi un vēlreiz samaisi. Tad pievieno biezpiena maisījumam un visu rūpīgi samaisi līdz viendabīgai masai.
No iegūtās masas veido bumbiņas, katru viegli apviļā miltos. Katlā uzvāri ūdeni, pievieno sāli. Kad ūdens uzvārījies, liec tajā sagatavotās bumbiņas un vāri apmēram 2 minūtes.
Pannā uzkarsē tomātus savā sulā, pievieno šķipsniņu sāls, cukuru un karsē līdz mērce nedaudz sabiezē. Citā pannā uzsildi olīveļļu un viegli apcep salvijas lapas.
Dziļā šķīvī liec tomātu mērci, pa virsu bumbiņas un pasniedz, rotājot ar salvijas lapas.
Foto: publicitātes

TOP Komentāri