Neparastu garšu kokteiļi atvasaras izbaudīšanai

Septembris mūs šogad lutina ar siltu sauli un īstu atvasaru, tāpēc jāsteidz to izbaudīt, palutinot sevi ar neparastas garšas kokteili. Dzērienu un vīnu veikalu tīkls AlkOutlet aicina izmēģināt bezalkoholisku, dzirkstošu kokteili ar plūmju un timiāna notīm vai ugunīgu “Margaritu” ar arbūzu un halapenjo pipariem.

Bezalkoholiskais plūmju un dzirkstošā vīna kokteilis ar timiānu

Sastāvdaļas (1 personai)

2 plūmes

2 timiāna zariņi

2 ēdamk. timiāna sīrupa

sula no 1/2 laima

bezalkoholiskais dzirkstošais vīns

daži ledus gabaliņi

timiāna sīrupam

100 ml ūdens

80 g cukura

daži timiāna zariņi

Pagatavošana

  1. Pagatavo timiāna sīrupu – uzvāri cukuru ar ūdeni, liec sīrupā timiāna zarus, noņem no uguns un ļauj sīrupam atdzesēties.

  2. Nomizo un sagriez plūmes nelielos gabaliņos. Liec plūmes šeikerī. Noņem no kātiņiem timiāna lapas, pieliec tās plūmēm. Pievieno laima sulu un 2 ēdamk. timiāna sīrupa.

  3. Piepildi glāzes ar ledu, pārlej to ar timiāna – plūmju maisījumu, piepildi glāzes ar bezalkoholisko dzirkstošu vīnu, baudi uzreiz.

Arbūza-halapenjo Margarita

Sastāvdaļas

100 ml tekilas

500 g atdzesēta, kubiņos sagriezta arbūza

1/4 smalki sagriezta halapenjo pipara

2 tējk. medus

sula no 1 laima

ledus, laima un halapenjo gabaliņi pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Sablendē 400 g arbūza ar halapenjo, tekilu, medu un laima sulu, izkās caur sietiņu, lai attīrītu no liekajiem biezumiem.

  2. Piepildi glāzes ar ledu, ieber atlikušos arbūza kubiņus, pārlej ar arbūza-tekilas dzērienu.

  3. Rotā ar laimu, halapenjo šķēlītēm un baudi.

Recepte: Jevgēnija Jansone, foto – Viktorija Kožemjakina

TOP Komentāri

avatar