Kartupeļu salāti grieķu gaumē

Lai arī kartupeļiem pēdējos gados nākas cīnīties ar veselīga uztura fanātiķu nežēlastību, labi pagatavoti kartupeļi ir veselīgs un vērtīgs ogļhidrātu avots. Tāpat nevar noliegt –  kartupeļu ēšana ir iekodēta Latvijas cilvēku kultūras kodā, veikalu tīklā ELVI gada laikā pārdod apmēram 1000 tonnas kartupeļu. Tieši tāpēc nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā veselīgu kartupeļu ēdienu recepti, kas ļaus izbaudīt kartupeļus mazliet eksotiskākās garšu niansēs.

Kartupeļu salāti grieķu gaumē

Kartupeļu salāti grieķu gaumē (4-6 personām, gatavošanas laiks 30 min)
Sastāvdaļas
1 kg nelielu, nomazgātu kartupeļu ar mizu
1 sarkanais sīpols
100 g saulē kaltētu tomātu
100 g olīvu (zaļo vai melno)
80-100 g fetas siera vai brinzas
buntīte svaigu diļļu
Mērcei
60 ml jeb 5-6 ēdamk. extra virgin olīveļļas
50 ml jeb 5-6 ēdamk. sarkanvīna etiķa (var aizvietot ar citrona vai laima sulu)
1 caur ķiplokspiedi izspiesta ķiploka daiviņa
1 tējk. sinepju
2 ēdamk. sakapātu diļļu
1 tējk. kaltēta timiāna
sāls un melnie pipari
Pagatavošana
1) Novāri kartupeļus sālsūdeni, lai tie būtu gatavi, bet nejuktu ārā.
2) Nokās ūdeni un ļauj kartupeļiem nedaudz atdzesēties katlā.
3) Sagatavo pārējās salātu sastāvdaļas – sīpolu sagriez pusapļos, saulē kaltētos tomātus
strēmelītēs, olīvas pārgriez uz pusēm vai liec klāt nesagrieztas.
4) Lielā traukā sajauc visas mērces sastāvdaļas.
5) Bļodā ar mērci lieks iekšā kartupeļus (lielākos pārgriez uz pusēm), sīpolu, tomātus un
olīvas, visu samaisi.
6) Pārber ar siera drupačām, dillēm un baudi siltus.

Foto: Viktorija Kožemjakina

TOP Komentāri

avatar