Pašu gatavoti cepumi ar grilētiem maršmeloviem

Ja būtu jāatrod mūsdienu bērnu bērnības garša, tad uzpūteņus un klimpas noteikti izkonkurētu grilētas mīkstās pastilas jeb maršmelovi. Bērni ugunskurā kausētos zefīrus ēd ar cepumiem vai citiem našķiem un no sirds iesaistās maršmelovu grilēšanā, pilnībā izbaudot šo ķepīgo kārumu burvību. Lai kārumniekiem nav jāpiemeklē rūpnieciski ražoti cepumi, nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni aicina iepriecināt bērnus Bērnu tiesību aizsardzības dienā un sagatavot cepumus ar grilētiem maršmeloviem un tumšo šokolādi. Gards un vasarīgs kārums garantēts!

Cepumi ar grilētiem maršmeloviem  (Gatavošanas laiks 40-50min+laiks mīklas atdzesēšanai)

Sastāvdaļas

Cepumu mīklai 

315 g kviešu miltu

150 g brūnā cukura 

1 tējk. sodas

1 tējk. sāls

1/2 tējk. kanēļa

1/4 tējk. maltā kardamona

100 g auksta sviesta

110 g medus

75 g saldā krējuma

1 tējk. vaniļas ekstrakta vai vaniļas cukura

Pildījumam

maršmelovi 

melnā šokolāde

Pagatavošana

  1. Sajauc kviešu miltus ar sodu, cukuru, sāli, kanēli un kardamonu.
  2. Sagriez mazs gabaliņos vai uz rupjas rīves sarīvē sviestu. Pievieno to miltu maisījumam, apmaisi.
  3. Pievieno medu, saldo krējumu un vaniļu, visu samīci viendabīgā mīklā. Novieto ledusskapī uz dažām stundām vai nakti.
  4. Atdzesēto mīklu izrullē 0,3-0,4 cm plānā kārtā. Vēlreiz novieto ledusskapī uz 30 min. 
  5. Sagriez auksto mīklu vienādos kvadrātiņos vai taisnstūros, caurdur katru kvadrātiņu ar dakšiņu un cep 180 grādos aptuveni 15 minūtes.
  6. Izņem no krāsns un atdzesē. 
  7. Pildi cepumus ar šokolādi un grilētiem maršmeloviem  – katru maršmelovu grillē uz ugunskura (vai arī apdedzini ar deglīša palīdzību), lai tas kļūst mīksts un ārēji apcepts.
  8. Svaigi grilētu maršmelovu liec uz cepuma, uzreiz tam virsū liec tumšās šokolādes gabalu, noklāj ar otro cepumu un bauda

Foto: Viktorija Kožemjakina

TOP Komentāri

avatar