Jaunākās tehnoloģijas, kurām jāpievērš uzmanība, izvēloties televizoru

57 % Latvijas iedzīvotāju, izvēloties televizoru, uzmanību pievērš attēla kvalitātei, savukārt skaņas kvalitāte ir otrs svarīgākais aspekts (45 %), liecina Samsung Electronics Baltics veiktā aptauja. Pavasaris ierasti ir laiks, kad tehnoloģiju ražotāji prezentē savus sezonas jaunumus. Kā neapjukt plašajā piedāvājumā un kurām jaunākajām tehnoloģijām būtu jāpievērš īpaša uzmanība, izvēloties jaunu televizoru, skaidro Samsung produktu treneris Eduards Krumovics.

Procesors ir tas, kurš atbild par datu apstrādi televizorā. Ja pilnveidosi savu mājas kinozāli, izvēloties televizoru ar jaudīgo Neural Quantum 4K procesoru, savu mīļāko saturu varēsi pārlūkot pavisam jaunā kvalitātē. Procesors analizē katru ainu un automātiski palielina spilgtumu. Kontrasts būs izteiktāks, bet attēls – skaidrāks. Varēsi pat saskatīt vissīkākās detaļas. Tas izmanto arī mākslīgo intelektu, lai automātiski uzlabotu saturu, kas nav uzņemts 4K kvalitātē. Tas nozīmē, ka viss saturs, ko skatīsies, būs izcilā 4K izšķirtspējā.

Quantum Dot tehnoloģija, kas ir iestrādāta jaunākās paaudzes OLED televizoros, vēl vairāk izcels un paspilgtinās attēla kvalitāti. Piemēram, salīdzinājumā ar standarta OLED televizoriem, Samsung OLED televizori, pateicoties Quantum Dot pārklājumam, nodrošina, ka ekrāns būs spilgtāks, bet krāsas – precīzākas un piesātinātākas, jebkurā spilgtuma līmenī. Kā arī, tam ir pašizgaismojoši pikseļi, kas nodrošina izcilu melno krāsu un nevainojamu kontrastu pat vissīkākajās attēla niansēs.

“Ja tuvākajā laikā plānota jauna televizora iegāde, ieteiktu, pirms tradicionālā LED televizora izvēles, apsvērt izvēli par labu OLED televizoram. Galvenā atšķirība starp tiem ir tehnoloģijā, kā tie izstaro gaismu. OLED televizoros esošās tehnoloģijas ir progresīvākās un gaismas diodes ir iestrādātas ekrānā. Proti, displeja plānie, pašizgaismojošie pikseļi spēj katrs izstarot gaismu, neizmantojot tradicionālo LED ekrāna apgaismojumu, tādēļ televizori ir daudz plānāki. Tie eleganti iederēsies ikvienā interjerā. Funkciju un veiktspējas ziņā es ierindotu šos televizorus premium kategorijā, lai gan cenu ziņā tie ir pieejami plašam patērētāju lokam,” uzsver Samsung produktu treneris Eduards Krumovics.

Televizora skaņas kvalitāte ir tikpat svarīga cik attēla kvalitāte. Saturu varēsim izbaudīt tikai tad, ja skaņa būs sinhrona ar attēlu un to varēsim labi dzirdēt no jebkuras telpas daļas. Ja televizorā pieejama Object Tracking Sound (OTS) tehnoloģija un Dolby Atmos® skaļruņi, mājās varēsi baudīt kino cienīgu pieredzi. OTS tehnoloģija, kuru patentējis Samsung, ir augstas veiktspējas audio tehnoloģija, kas ļauj lietotājiem dzirdēt skaņu tieši no objekta relatīvās atrašanās vietas ekrānā, pat ja objekts kustas. Skaņa sekos ekrānā līdzi notiekošajām darbībām, bet Dolby Atmos® kvalitatīvie skaļruņi iegremdēs pavisam jaunā skaņas pasaulē. Skaņa būs telpiska, skaidra un dziļa. Ja televizoru vēlies savienot ar skaņas joslu, pievērs uzmanību Q-Symphony funkcijai. Ja televizorā papildu visam iepriekš minētajam pieejama arī šī funkcija, televizorā iestrādātie skaļruņi sinhroni darbosies ar skaņas joslu.

Motion Xcelerator Turbo Pro tehnoloģiju īpaši novērtēs tie, kas televizoru izmanto ne tikai satura baudīšanai, bet arī videospēļu spēlēšanai. Tā nodrošina vienmērīgu attēlu, bez izplūduma, arī videospēlēs ar ātrām kustībām, pateicoties 144Hz atsvaidzes frekvencei. Apvienojumā ar 4K izšķirtspēju, videospēļu cienītāji varēs izbaudīt īpaši skaidru un vienmērīgu spēlēšanu bez ievades aiztures – neticams ātrums un veiktspēja.

Izvēloties televizoru, pievērs uzmanību dažādām sertifikācijām. Ja izvēlēsies televizoru, kuram būs Pantone sertifikācija, tas autentiski un saskaņā ar Pantone vadlīnijām atveidos vairāk nekā 2000 krāsu toņu, kā arī maksimāli pietuvinās attēlā redzamos ādas krāsas toņus realitātei.

Tiešsaistes aptauju veica Samsung Electronics Baltics 2022.gada jūlijā sadarbībā ar mediju aģentūru Starcom. Aptaujā Latvijā piedalījās 300 respondentu.

Attēls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar