Edamame salāti
Tā sauktais pavasara nogurums pēc ziemas sezonas piemeklē daudzus, un roka tā vien stiepjas pēc uztura bagātinātājiem, jo lielākoties pēkšņo enerģijas trūkumu un nomāktību norakstām uz vitamīnu trūkumu. Rimi Labākai dzīvei eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina atgādina – laba pašsajūta ir dažādu veselīgu paradumu rezultāts, kur uzturs spēlē būtisku, bet ne vienīgo lomu.
Edamame salāti
(25 minūtes, 4 personām)
Sastāvdaļas
500 g edamame
60 g rukolas
Sauja redīsu dīgstu
2 ēd. k. vīnogu kauliņu eļļas
4 avokado, notīrīti, pārgriezti uz pusēm
16 redīsi, pārgriezti uz pusēm
20 ml extra virgin olīveļļas
20 g ciedru riekstu
Jūras sāls pēc garšas
Svaigi malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana
Katlā uzvāri ūdeni un, kad tas vārās, ieber edamame. Vāri 10 minūtes, nokās un tad iztīri. Traukos sakārto rukolu, dīgstus un edamame. Pannā sakarsē vīnogu kauliņu eļļu un liec cepties avokado un redīsus ar griezuma vietu uz leju. Pacep tikai tik ilgi, kamēr tie kļūst nedaudz zeltaini. Liec uz šķīvjiem. Pārlej katrai porcijai eļļu, uzber riekstus, sāli un piparus. Ja vēlies, vari pievienot tunci, fetas sieru, svaigu kazas sieru vai vītinātas gaļas šķēles.
Foto: publicitātes
TOP Komentāri