Edamame salāti

Tā sauktais pavasara nogurums pēc ziemas sezonas piemeklē daudzus, un roka tā vien stiepjas pēc uztura bagātinātājiem, jo lielākoties pēkšņo enerģijas trūkumu un nomāktību norakstām uz vitamīnu trūkumu. Rimi Labākai dzīvei eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina atgādina – laba pašsajūta ir dažādu veselīgu paradumu rezultāts, kur uzturs spēlē būtisku, bet ne vienīgo lomu. 

Edamame salāti

(25 minūtes, 4 personām)

Sastāvdaļas

500 g edamame

60 g rukolas

Sauja redīsu dīgstu

2 ēd. k. vīnogu kauliņu eļļas

4 avokado, notīrīti, pārgriezti uz pusēm

16 redīsi, pārgriezti uz pusēm

20 ml extra virgin olīveļļas

20 g ciedru riekstu

Jūras sāls pēc garšas

Svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

Katlā uzvāri ūdeni un, kad tas vārās, ieber edamame. Vāri 10 minūtes, nokās un tad iztīri. Traukos sakārto rukolu, dīgstus un edamame. Pannā sakarsē vīnogu kauliņu eļļu un liec cepties avokado un redīsus ar griezuma vietu uz leju. Pacep tikai tik ilgi, kamēr tie kļūst nedaudz zeltaini. Liec uz šķīvjiem. Pārlej katrai porcijai eļļu, uzber riekstus, sāli un piparus. Ja vēlies, vari pievienot tunci, fetas sieru, svaigu kazas sieru vai vītinātas gaļas šķēles.

Foto: publicitātes

 

TOP Komentāri

avatar