Caprese salāti līdzņemšanai
Septembra ritms daudziem liek atgriezties krietni piemirstā skrējienā, kur reizēm grūti atrast laiku veselīgai un nesteidzīgai ēdienreizei. Tāpēc nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā ātri pagatavojamu un ērti līdzi paņemamu pusdienu recepti. Šo ēdienu pagatavošana ir ļoti vienkārša, tie nebūs jāsilda, tāpēc receptes noderēs, plānojot pusdienas ne vien darbā vai skolā, bet pat rudenīgā pārgājienā!
Caprese salāti līdzņemšanai
Gatavošanas laiks 10 -15 min
Ja ierobežojumu dēļ nevaram šobrīd nevaram doties uz Itāliju, Itālija var doties pie mums! Izmēģiniet šos veselīgos salātus un uz mirkli paceļojiet saulainās Vidusjūras garšu pasaulē!
Sastāvdaļas (1 personai)
1 mocarellas siera bumbiņa (100g)
1 liels tomāts
1 ēdamk. pesto mērces
1 sauja olīvu
1 pilngraudu maizes šķēle
Vīnogas/vīģes vai citi augļi
Pagatavošana
Sagrieziet mocarellas sieru un tomātu 0,5 cm biezās šķēlēs. Trauciņā, ko ņemsiet līdzi, pamīšus kārtojiet sieru un tomātu, katrai šķēlei virsū liekot nedaudz pesto mērces. Sagreiziet gabaliņos un nedaudz apgrauzdējiet pilngraudu maizi/ Baudiet kopā ar olīvām, vīģēm un vīnogām.
Foto: Viktorija Kožemjakina
TOP Komentāri