Luminor banka piešķir 0,845 miljonu eiro finansējumu SIA Ilgezeem

Luminor banka piešķīrusi Iļģuciema kvasa un citu dzērienu ražošanas uzņēmumam SIA Ilgezeem finansējumu 0,845 miljonu eiro apmērā. Aizdevums paredzēts ražošanas tehnoloģisko iekārtu atjaunošanai un iesala misas telpas rekonstrukcijai, lai efektivizētu ražošanu. 

SIA Ilgezeem ir viens no lielākajiem kvasa un iesala dzērienu ražotājiem Latvijā, kas ar savu produkciju nodrošina galvenokārt vietējo tirgu, taču eksportē dzērienus arī uz vairākām Eiropas valstīm. Uzņēmuma pazīstamāko produktu vidū ir populārais Iļģuciema kvass, Veselības dzēriens un Iļģuciema medalus, kā arī citi gan bezalkoholiski, gan alkoholiski dzērieni. Lai ražošanas procesu padarītu efektīvāku, uzņēmums ar Luminor bankas un Eiropas Savienības fondu atbalstu ir uzsācis nolietoto iekārtu nomaiņu un ražošanas telpu rekonstrukciju. 

No Luminor bankas piešķirtā finansējuma 0,719 miljoni eiro paredzēti dažādu tehnoloģisko iekārtu iegādei, piemēram, kvasa misas vārīšanas iecirknim, tvaika sterilizatoriem un pakošanas līnijai. Savukārt par vairāk nekā 125 tūkstošiem eiro tiks rekonstruēta iesala misas telpa.

“Ilgezeem ir vēsturiska dzērienu ražotne, kuras aizsākumi meklējami pirms vairāk nekā 150 gadiem. Prieks, ka arī mūsdienās šajā rūpnīcā darbojas uzņēmīgi cilvēki, kas gan turpina senās tradīcijas, gan ievieš arvien jaunus, interesantus produktus, ko iecienījuši gan vietējie, gan ārvalstu iedzīvotāji. Esam gandarīti sadarboties un sniegt atbalstu uzņēmuma ražošanas attīstībai un jaunu iekārtu iegādei,” saka Ilze Zoltnere, Luminor Korporatīvā departamenta vadītāja

“1997. gadā Iļģuciema dzērienu rūpnīcai izdevās atjaunot kvasa ražošanu, nākamais solis bija Veselības dzēriens, savukārt 2012. gadā – medalus, ar ko atgriezām rūpnīcu alus ražošanas nozarē. 2017. gadā uzsākām klasiskā alus brūvēšanu nelielos apjomos. Un tagad, pateicoties sadarbībai ar Luminor un pateicoties arī patērētājiem, kas iegādājas mūsu dzērienus un ir uzticīgi zīmolam, saņēmām aizdevumu, kas leģendārajai rūpnīcai ļaus ar pilniem spēkiem atgriezties īstā, klasiskā alus ražošanā. Tajā pašā laikā turpināsim radīt arī interesantus bezalkoholiskos dzērienus, kā piemēram, jauno Balto kvasu,” stāsta Rihards Jablokovs, SIA Ilgezeem Mārketinga un pārdošanas nodaļas vadītājs. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar