5 zelta ieteikumi vīna un maltītes saderībai

Ja restorānā ir pieejami someljē jeb vīnziņa pakalpojumi, noteikti iesakām tos izmantot, jo šie pieredzējušie eksperti, salāgojot izvēlēto ēdienu ar atbilstošu vīnu, aizvedīs jūs valdzinošā ceļojumā pa daudzkrāsaino garšu sajūtu pasauli.

Savukārt, gadījumiem, kad vīnzinis nav tuvumā, aicinām ieklausīties “Interbaltija AG” un restorāna “Aqua Luna” someljē ar teju 20 gadu pieredzi savā jomā Romāna Komara ieteikumos, kā izvēlēties maltītei piemērotāko vīnu.

Vietējais vīns ar vietējo ēdienu

Šo principu var attēlot teju uz jebkuru situāciju – ēdiena recepte, kas cēlusies no kāda reģiona, vislabāk saderēs ar turpat ražoto vīnu. Piemēram, Pjemontes reģions Itālijā ir slavens ar trifelēm un izcilām medījumu gaļas maltītēm, ko lieliski papildina šā paša reģiona elegantie un nobriedušie sarkanvīni “Barolo” un “Barbaresco”.

Steikam piemērotais vīns atkarīgs no gaļas izcepšanas pakāpes

Ja vēlaties asiņaini ceptu gaļu, tad jāizvēlas Eiropā ražots pilnmiesīgs sarkanvīns. Piemēram, no Bordo un Toskānas reģiona vai arī pasaulslavenā vīndara Pītera Sisseka veidotais Spānijas reģiona “Ribera del Duero” sarkanvīns PSI, kuram piemīt bagātīgs tumšo ogu, grilētas gaļas un dūmu aromāts.

Savukārt labi jeb “well-done” gaļas cienītājiem ieteicami Jaunās pasaules vīni, kuri ir augļaināki.

Jo vieglāks ēdiens – jo vieglāks vīns

Vīnu pieskaņo ēdiena galvenajai komponentei un mērcei. Jo vieglāks ēdiens – jo vieglāks vīns un pretēji. Piemēram, vieglai zivij kā zandartam, kas pasniegts kopā ar dārzeņiem, aizdarītu ar citronu zaļumu sviestu, piestāvēs delikāts baltvīns – “Gavi” vai “Riesling”.

Jūras veltēm – viegls baltvīns ar jūras raksturu

Jūras veltes, piemēram, gliemenes ir produkti ar jūras garšu, tāpēc ieteicams izvēlēties līdzvērtīgi vieglu baltvīnu ar jūras garšu, piemēram, “Chablis” vai “Muscadet”.

Mazliet saldāks nekā deserts

Kombinējot desertu un vīnu ir vēlams ievērot svarīgu noteikumu – desertvīnam ir jābūt nedaudz saldākam par pašu desertu.

Noslēgumā vēl daži vīnziņa ieteiktie knifiņi. “Jo asāks ēdiens, jo vīnam vajadzētu būt ar zemāku alkohola saturu. Tikmēr treknākai maltītei ieteicams pieskaņot vīnu ar augstāku skābuma līmeni,” piebilda Komars.

Someljē pauda, ka piemeklēt vīnu, kas papildinās un izcels ēdiena nianses ir māksla, ko var apgūt gan eksperimentējot, gan arī izzinot vīna darīšanas vēsturi, dažādus pasaules vīna darīšanas reģionus un to tradīcijas.

Foto: publicitātes

5

TOP Komentāri

avatar
5 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
5 Komentāru autori
yltkkrsxc5does flagyl make you nauseouswhat are cialis pillstmw3w Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
tmw3w
Viesis
tmw3w

where to get clomiphene tablets cost of clomid without a prescription how to get generic clomid without dr prescription cost generic clomiphene prices where can i get generic clomid without prescription can i order cheap clomid without rx where can i get generic clomiphene pill

what are cialis pills
Viesis
what are cialis pills

I’ll certainly bring to skim more.

does flagyl make you nauseous
Viesis
does flagyl make you nauseous

Thanks for sharing. It’s first quality.

rsxc5
Viesis
rsxc5

order semaglutide online cheap – rybelsus 14 mg cheap order generic periactin

yltkk
Viesis
yltkk

buy generic domperidone 10mg – buy generic cyclobenzaprine flexeril 15mg oral