Skolēni izveido pavārgrāmatu ar 50 receptēm
Pavārgrāmatā apkopoti padomi sabalansētam uzturam, kā arī Latvijas skolēnu atsauksmes par kopīgām ēst gatavošanas nodarbībām šefpavāra vadībā. Aikāgaršo pavārgrāmata ikvienam pieejama mājaslapā www.rimi.lv/aikagarso. Turklāt tā rosinās ne tikai skolēnus biežāk pašu spēkiem gatavot maltīti, bet arī var kalpot kā mācību līdzeklis mājturības stundās skolotājiem.
„Pirms pavārskolas nodarbību sākšanas veicām pētījumu, pēc kura secinājām, ka liela daļa Latvijas skolēnu nemaz neprot pašu spēkiem pagatavot sev maltīti. Tāpēc arī nereti uzturā tiek lietoti dažādi ne tik veselīgi našķi un kārumi. Divu gadu laikā esmu viesojies vairāk nekā 80 skolās un ēst gatavošanā apmācījis teju pusotru tūkstoti skolēnu. Esmu pārliecināts, ka ikviens no viņiem liks lietā jauniegūtās iemaņas un zināšanas, un turpmāk daudz biežāk pats ķersies pie ēst gatavošanas, iepriecinot ar gardu maltīti ne tikai sevi, bet arī savus tuvos un mīļos cilvēkus,” stāsta Normunds Baranovskis, šefpavārs.
Pavārgrāmatā iekļautas receptes no Dzelzavas speciālās internātpamatskolas, Madonas 1. vidusskolas, Rīgas Hanzas vidusskolas, Dzimtmisas pamatskolas, Rīgas, Kultūru vidusskolas, Suntažu internātpamaskolas, Ikšķiles vidusskolas, Tirzas pamatskolas, Pilsrundāles vidusskolas, Krustpils pamatskolas un daudzām citām skolām. Visbiežāk skolēni šefpavāra vadībā nodarbības laikā vēlējās pagatavot gardu maltīti pusdienām.
„Ikdienā gatavoju bieži, taču mani skolas biedri gatavo salīdzinoši reti. Ierosmi un radošās idejas jaunām receptēm meklēju internetā, tāpēc esmu pārliecināts, ka arī Aikāgaršo online pavārgrāmata būs labs palīglīdzeklis, kur meklēt iedvesmu ikdienas maltītēm,” stāsta Valters Jakovļevs, Ogres 1. vidusskolas skolēns. Valters Jakovļevs kopā ar savu klasi piedalījās pavārgrāmatas tapšanā un nodarbības laikā pagatavoja olu nūdeles ar gaļas un pupiņu mērci.
Foto: publicitātes
TOP Komentāri