Aizturēta organizēta septiņu personu grupa par vīrieša nolaupīšanu

Nolaupītāji vēlējušies izspiest no vīrieša naudu, kā arī nelikumīgi iegūt viņa ofisā esošo mantu. Ierosināts kriminālprocess par vairākiem noziedzīgiem nodarījumiem – personas nolaupīšanu, izspiešanu un laupīšanu.

Martā vienā no Rīgas policijas iecirkņiem ar iesniegumu vērsās 1978. gadā dzimis Baltkrievijas pilsonis, kurš nodarbojas ar uzņēmējdarbību. Vīrietis norādīja, ka vairākas personas, no kurām lielākā daļa bijušas viņam nepazīstamas, ieradušās pie vīrieša ofisā un nolaupījušas tur esošās mantas.

Pēc tam, fiziski un morāli iespaidojot, šīs personas vardarbīgi aizvedušas vīrieti uz kādu garāžu, kur ieslēgušas pagrabā ar mērķi izspiest no vīrieša naudu. Pēc dažām stundām, izmantojot brīdi, kad nolaupītāji bijuši projām, vīrietim izdevies atbrīvot iepriekš sasietās rokas un kājas un aizbēgt. Pēc tam nolaupītais vīrietis uzreiz vērsies policijā. 

Uzsākta notikušā izmeklēšana un, veicot operatīvās meklēšanas pasākumus, policijas darbinieki aizturēja septiņas personas, kuras piedalījās nozieguma īstenošanā. Aizturētie ir 1964., 1973., 1975., 1978., 1980., 1982. un 1992. gadā dzimuši vīrieši. Seši no viņiem – iepriekš tiesāti par dažādiem noziegumiem.

Pieciem vīriešiem piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, savukārt pārējiem diviem – ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Saistībā ar pastrādāto pret vīriešiem ierosināts kriminālprocess par personas nolaupīšanu organizētā grupā, par izspiešanu organizētā grupā un par laupīšanu organizētā grupā. Izmeklēšana lietā turpinās.

Valsts policija

Foto: www.ausafe.com.au

TOP Komentāri

avatar