5 ieteikumi, kā pasargāt viedtālruni no mitruma un putekļiem

Kāpēc mitruma un putekļu aizsardzība ir tik svarīga tieši viedtālruņiem? Tāpēc, ka tā ir izmantotākā ierīce ikdienas dzīvē. To ņemam līdzi visur, sākot ar mūzikas atskaņošanu dušā, līdz pat pludmales ballītēm ar draugiem. Nomest ierīci zemē vai iegremdēt ūdenī var gadīties pat piesardzīgākajiem, tāpēc no šādām situācijām nav pasargāts neviens. Samsung Electronics Baltics produktu trenere Malvīne Blitsone dalās ar vairākiem padomiem, kā rūpēties par savu telefonu.  

Iegādāties ūdensizturīgu viedtālruni nozīmē būt pasargātam no ārējo apstākļu ietekmes

Labākais veids, kā pasargāt savu viedtālruni no mitruma, ir iegādāties ūdens noturīgu telefonu. Kādam šī funkcija viedtālrunī ir obligāta prasība, tomēr citiem tas ir kā bonuss. Piemēram, Samsung Galaxy A52 ir viens no retajiem savas klases modeļiem, kas ir ieguvis IP67 ūdens noturības un putekļu aizsardzības standartu, pasargājot to no ārējo apstākļu ietekmes. Samsung produktu trenere Malvīne Blitsone atklāj, ka IP67 standartā “6” nozīmē aizsardzību pret putekļu iekļūšanu viedtālrunī, savukārt, “7” attiecināms uz ūdens noturību, kas nozīmē, ka ierīce ūdenī līdz metra dziļumam ir pasargāta 30 minūtes. Ūdens noturība laboratoriskos apstākļos tiek pārbaudīta telefonu pārmaiņus atstājot 72 stundas aukstā un 72 stundas karstā temperatūrā, pēc tam ieliek to saldūdenī metra dziļumā uz 30 minūtēm. Lietotājiem ir garantija, ka šis modelis tiks pasargāts ikdienas lietošanā. Protams, viedtālruņu īpašniekiem tāpat nav ieteicams to mērķtiecīgi lietot zem ūdens un pakļaut spiediena izmaiņām.

Aizsargā viedtālruni no plaisām, skrāpējumiem un putekļiem ar stikla ekrāna aizsargu

Stikla ekrāna aizsargu ir pavisam viegli uzstādīt un tas ir ieteicams katram viedtālruņa lietotājam, kā arī tas neizmaksā daudz un ir piemeklējams vairumam telefonu modeļu. Telefona stikla aizsargam vajadzētu būt vienam no pirmajiem pirkumiem. Tas ir vienkāršākais veids, kā izvairīties no ekrāna sabojāšanas. Ja telefons neveiksmīgi nokrīt un ekrāns ir sasists, tad stikla aizsargs saglabās stikla gabalus vietā, līdz ekrāns tiks salabots. Ir viedtālruņu ekrāni, kas ir pateicīgāki pret mitrumu un putekļiem, piemēram, Galaxy A52 priekšējais displejs ir veidots tā, lai tajā nevarētu iekļūt pat mazākās daļiņas, kā arī tam ir četri kameras objektīvi (viens no tiem LED) ar īpašu membrānu, kas dod papildus mitruma un putekļu noturību.

Atrodoties dabā, viedtālruni novieto drošā vietā

Viedtālrunis ir ierīce, kas atrodas cilvēkam līdzās pat atpūšoties pludmalē vai parkā. To vajadzētu novietot drošā, noslēgtā vietā, piemēram, somā vai kabatā, lai smiltīm un putekļiem nebūtu tik viegli iekļūt viedtālrunī. Svarīgi pieminēt, ka viedtālruni negatīvi ietekmē arī ilgstoša atrašanās tiešos saules staros, jo tas var pārkarst, kā arī tālruņa ekrāns daudz vieglāk plīst, ja ir sakarsis.

Iegādājies savam viedtālrunim ūdens necaurlaidīgu maciņu

Ūdensizturīgi maciņi un vāciņi ir labs un lēts risinājums, lai pasargātu ierīci no mitruma un tā uzkrāšanās tālrunī. Lai arī nav ērtākais risinājums, aizsardzības funkciju tas nodrošinās.

Ko darīt, ja viedtālrunim bijusi saskarsme ar mitrumu?

Ja viedtālrunis ir ūdens noturīgs, tad lietotājs var neuztraukties. Pretējā gadījumā pirmais, kas jāizdara – jāizslēdz ierīce. Izmanto sausu lupatiņu vai papīra dvieli, lai nosusinātu telefonu. Telefonu nedrīkst berzēt, jo tādā veidā ūdens izplatās pa visu ierīci. Visbeidzot, to var ievietot maisiņā, kas piepildīts ar rīsiem – tie labi absorbē šķidrumu. Viedtālruni ieteicams slēgt iekšā ne ātrāk kā pēc 72 stundām.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar