Veģetārā taizemes poke ar dārzeņu bumbiņām
Tradicionālās zviedru virtuves gaļas bumbiņas ir daudzpusīgs un gards ēdiens, ko daudzi jau sen pazīst ārpus Zviedrijas robežām. Arī Latvijā daudzi ir nogaršojuši šo klasiku, ēdot gaļas bumbiņas ar kartupeļu biezeni, saldā krējuma mērci un brūkleņu ievārījumu zviedru restorānā, kas atrodas IKEA. Taču šoreiz viens no Latvijas labākajiem un talantīgākajiem šefpavāriem Māris Jansons ir radījis lielisku un mājās viegli pagatavojamu recepti, izmantojot tradicionālās zviedru gaļas bumbiņas vai to alternatīvas. Šefpavārs aicina eksperimentēt un pielāgot recepti atbilstoši katra personīgajai gaumei.
Veģetārā taizemes poke ar dārzeņu bumbiņām (4 porcijas)
Nepieciešams
-
600 g saldētas vai mājās gatavotas dārzeņu bumbiņas;
-
120 g Edamame pupiņas vai zaļie zirnīši;
-
300 g aunu jeb turku zirņi;
-
120 g violetais kāposts, plāni saēvelēts;
-
80 g redīsi, sagriezti plānās ripiņās;
-
200 g rīvēti burkāni;
-
2 ēdamkarotes sezama sēkliņas (apgrauzdētas krāsnī vai uz pannas);
-
150 g kimči mērce (jau gatava); var izmantot arī saldo čilli mērci;
-
120 g klasiskā majonēze;
-
1 ēdamkarote citrona sula.
Pagatavošana:
-
Dārzeņu bumbiņas izber uz paplātes un atkausē istabas temperatūrā;
-
Edamame pupiņas vāra 3 min. karstā ūdenī, nokāš un nosusina. Pēcāk – noloba;
-
Smalki sagriež violeto kāpostu, burkānus, redīsus;
-
Liek bļodiņā visas sastāvdaļas un izkārto tās vienu otrai blakus – burkānus, redīsus, kāpostu, Edamame pupiņas, aunu zirņus un pāri liek bumbiņas. Pārkaisa ar viegli grauzdētām sezama sēkliņām. Pārlej ar kimči mērci, kas sajaukta ar majonēzi un citrona sulu.
Foto: publicitātes
lasix classification 6 vs tamoxifen plus ovarian function suppression