Valsts policija par automašīnu bojāšanām Kuldīgā aiztur divus vīriešus

15.maijā Valsts policijas Kurzemes reģiona Kuldīgas iecirkņa amatpersonas Kuldīgā aizturēja divus vīriešus uz aizdomu pamata par trīs automašīnu bojāšanām. Veicot kratīšanu īpašumā, tika izņemts pneimatiskais ierocis un vairāki iepakojumi ar skrotīm. Valsts policijā par automašīnu bojāšanām ir uzsākts kriminālprocess.  

15.maijā Valsts policijā tika saņemti iesniegumi par to, ka Kuldīgā ar, iespējams, pneimatisko ieroci, ir sabojātas trīs automašīnas. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirkņa amatpersonas ieradās notikuma vietā un konstatēja, ka visām automašīnām ir bojāti vējstikli un vienai – arī virsbūve. Likumsargi skaidroja notikušo un aptaujāja apkārtējo māju iedzīvotājus, iegūstot izmeklēšanā nepieciešamo informāciju. 

Kuldīgas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas tajā pašā dienā uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu aizturēja divus vīriešus un veica kratīšanu dzīvoklī, no kura, visticamāk, tika raidīti šāvieni, kur atrada un izņēma pneimatisko ieroci un vairākus iepakojumus ar skrotīm. Abi vīrieši aizturēšanas brīdī bija alkohola reibumā. Vīrieši atzīst izdarīto un pneimatiskā ieroča izmantošanu alkohola koplietošanas laikā iepriekšējā vakarā uzskatījuši par izklaidi – sākumā šaujot pa kokiem, vēlāk jau pa transportlīdzekļiem. 

Atgādinām, ka saskaņā ar Ieroču aprites likumu, ir aizliegts nēsāt, pārvadāt, izmantot un pielietot jebkāda veida ieročus, esot alkohola ietekmē, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 0,5 promiles, kā arī narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošo vielu ietekmē.

Valsts policija turpina strādā kriminālprocesa ietvaros un skaidrot notikušo. Saskaņā ar Krimināllikumu, par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Foto: canva.com

TOP Komentāri

avatar