VADC izbraukuma autobuss pie “Origo” ieradīsies reizi mēnesī

Turpinot 2021. gada otrajā pusē uzsākto sadarbību, arī 2022. gadā reizi mēnesī pie tirdzniecības centra “Origo” viesosies Valsts asinsdonoru centra (VADC) izbraukuma autobuss, sniedzot donoriem iespēju ziedot asinis un palīdzēt uzlabot veselību smagi slimiem pacientiem vai pat glābt dzīvības.

“Sadarbību ar tirdzniecības centru “Origo” uzsākām 2021. gada rudenī, un līdz gada beigām asinis ziedoja 78 cilvēki, sniedzot iespēju palīdzēt vairāk nekā 200 pacientiem Latvijas slimnīcās. Asins komponentiem ir derīguma termiņš, tādēļ ir ļoti svarīgi krājumu visu laiku papildināt. Nozīmīgs ir ikviens donors, kurš ir gatavs ziedot daļu no sevis. Sadarbība ar t/c “Origo” mums palīdz piesaistīt donorus, kas ikdienas skrējienā varbūt neatceras par iespēju ziedot, taču, ieraugot mūsu izbraukuma autobusu, pieņem lēmumu atbalstīt līdzcilvēkus. Viena ziedotā asins deva var būt noderīga pat trim cilvēkiem, un lēmums iekāpt VADC izbraukuma autobusā kāda cita cilvēka dzīvē var būt izšķirošs,” teic VADC direktore Egita Pole.

“Atbildība pret sabiedrību ir viens no “Origo” darbības pamatprincipiem. Sadarbība ar VADC ļauj to realizēt jaunā līmenī. Šobrīd skaudrāk nekā jebkad iepriekš apzināmies, cik nozīmīga ir veselība un dzīvība, tāpēc svarīgs ir ikviens, kurš gatavs donora misijai. Laukums pie “Origo” ir ērti sasniedzams ikvienam rīdziniekam un pilsētas viesim, tāpēc aicinu izmantot iespēju un ziedot asinis VADC izbraukuma autobusā,” aicina “Linstow Baltic” un t/c “Origo” komercdirektore Evija Majevska.

VADC izbraukuma autobuss 2022. gadā pie “Origo” pirmo reizi ieradīsies 14. janvārī un donorus gaidīs no plkst.10 līdz 14. Nākamās reizes, kad tas būs sastopams laukumā pie “Origo”, būs 11. februārī, 11. martā, 8. aprīlī, 13. maijā, 10. jūnijā, 8. jūlijā, 12. augustā, 9. septembrī, 14. oktobrī, 11. novembrī un 9. decembrī. Aktuālajai informācijai par darba laikiem varēs sekot mājaslapā www.origo.lv un www.vadc.gov.lv.

Lai nodotu asinis, līdzi jābūt derīgam personu apliecinošam dokumentam (pasei vai ID kartei) un bankas konta numuram, kā arī jāatbilst visiem kritērijiem, par kuriem vairāk informācijas iespējams atrast VADC mājaslapā.

Atgādinām, ka katrs asins donors gūst morālu gandarījumu un saņem:

• izziņu par asins testēšanas rezultātiem (pēc pieprasījuma);

• uzkodu komplektu;

• izziņu par asins nodošanu, uz kuras pamata darba devējs piešķir apmaksātu brīvdienu;

• donora privilēģiju karti, ja gada laikā (365 dienu ietvaros) asinis ziedo trīs vai vairāk reizes. Karte sniedz dažādu atlaižu iespējas (informācija atrodama šeit: https://www.vadc.lv/donoriem/privilegiju-karte);

• kompensāciju zaudētā asins apjoma atjaunošanai 4,27 EUR vērtībā. To izmaksā bezskaidras naudas pārskaitījuma formā uz donora norādīto kontu. No kompensācijas ir iespējams arī atteikties un novirzīt līdzekļus donoru kustības veicināšanai.

Donori tiek aicināti ievērot visus valstī noteiktos piesardzības pasākumus un VADC norādījumus.

TOP Komentāri

avatar