Tuvojas Jāņa Petera jubilejas lielkoncerts “Dzejnieka sirdsvārdi”

Ar grandiozu lielkoncertu “Dzejnieka sirdsvārdi” “Arēnā Rīga” 8. jūnijā tiks ieskandināta dzejnieka Jāņa Petera 80 gadu jubileja, kas uz vienas skatuves pulcēs Latvijas populārākos mūziķus, aktierus, dejotājus un dziedātājus.

Koncerta “Dzejnieka sirdsvārdi” īpašais viesis būs komponists Mārtiņš Brauns, kura sadarbībā ar dzejnieku ir tapuši tādi skaņdarbi kā “Dvēselīte”, “Mīla ir kā uguns” un daudzi citi tautā iemīļoti skaņdarbi. “Jubilejas reize ir brīdis, kad var atskatīties uz līdz šim paveikto, satikt savus draugus un līdzgaitniekus un gūt iedvesmu jauniem darbiem”, par gaidāmo jubilejas lielkoncertu teic dzejnieks Jānis Peters.

Jāņa Petera mūžs ir nesaraujami saistīts ar skatuvi – viņa darba gaitas ir sākušās Liepājas teātrī, bet uz šī un citu Latvijas teātru skatuvēm, dažādos iestudējumos, ir izdziedātas simtiem dziesmu ar J.Petera dzeju. Tieši tādēļ koncerta “Dzejnieka sirdsvārdi” pirmajā daļā skanēs populārākās dziesmas no teātra izrādēm un kinofilmām “Kerija”, “Šveiks”, “Īsa pamācība mīlēšanā”, “Klāvs, Mārtiņa dēls”, “Nāc pie puikām”, “Kabīrijas naktis”, u.c., ko izpildīs aktieri Dita Lūriņa, Andris Bērziņš, Jānis Paukštello, Varis Vētra, Gunārs Placēns, Jānis Kirmuška, Edgars Lipors un Juris Jope, kā arī ansamblis “Dzeguzīte”. Ar savu dalību koncertu kuplinās arī TDA “Dzintariņš” un “Ačkups”.

Koncerta “Dzejnieka sirdsvārdi” otrā daļa būs īsts superhītu laiks –  dziesmas, kuras par savām dēvē jau vairākas paaudzes, dziedās Viktors Lapčenoks, Žoržs Siksna, Igo, Ingus Pētersons, Imants Vanzovičs, Juris Vizbulis, Samanta Tīna, Ieva Sutugova, Ginta Krievkalna, Artūrs Biķernieks, Ivo Grīsniņš Grīslis un Normunds Rutulis, kuriem pievienosies Rīgas Doma zēnu koris un koris “Pa Saulei” diriģenta Jāņa Ozola vadībā un muzikālā apvienība “Vintāža”.

Koncerta laikā tiks demonstrēti arī unikāli foto un video hroniku materiāli no Latvijas arhīviem un dzejnieka ģimenes arhīva, tostarp – iepriekš publiski neizrādītas senākās kinohronikas ar Jāni Peteru.

Foto: publicitātes foto (Leta)

TOP Komentāri

avatar