Trīs neredzētas receptes Valentīna dienas brokastīm
Valentīna diena tuvojas, un, lai gan tie nav Latvijā radušies svētki, daudzi no mums tos atzīmē: viens sūta mīlestības vēstules, cits skatās jau ierasto visu mīlētāju dienas kases grāvēju, filmu “Titāniks”, un vēl kāds pagatavo ko gardu. Atgādinot, cik svarīgi ir mīlēt un būt mīlētam, Rimi Bērniem eksperte Lība Smildziņa dalās ar trim iedvesmojošām un viegli pagatavojamām brokastu idejām, ko pagatavot saviem mīļajiem, padarot šo dienu – 14. februāri – īpašu.
Japāņu pankūkas (20 min, 3 pankūkas)
Nepieciešams:
6 ēd. k. miltu;
1/2 ēd. k. sviesta;
1 tējk. cepamā pulvera;
2 olu dzeltenumi;
2 olu baltumi;
2,5 ēd. k. 0,5% piena;
3 ēd. k. pūdercukura;
ar eļļu samitrināta formiņa;
mazliet ūdens tvaikam
Dekoram:
putukrējums, dažas zemenes, kļavu sīrups, sirsniņu dekorācijas
Pagatavošana
Izsijā miltus, tiem pievieno sviestu, cepamo pulveri, olu dzeltenumus, pienu un samaisi. Stingrās putās saputo olu baltumus ar pūdercukuru, ko pēc tam iecilā pankūku masā un lēnām izmaisi. Ar eļļu samitrini cepamo formiņu, novieto to uz pannas un tajā liec mīklu – 2/3 no formiņas tilpuma. Pannā pielej nedaudz ūdens tvaikam. Pannai uzliec vāku un cep 2–3 minūtes no abām pusēm. Dekorē ar putukrējumu, zemenēm, kļavu sīrupu un sirsniņām.
Brokastu paplāte (10 min, 2 porcijas)
Nepieciešams:
2 avokado;
kūpināta bekona šķēlītes;
ķirštomāti;
šķipsna sāls;
eļļa;
2 olas;
garšvielas
Pagatavošana
Avokado sagriez šķēlēs un aptin ar kūpinātu bekonu. Kārto cepampannā uz restes. Atsevišķā cepamtraukā iepilini nedaudz eļļas un iesit divas olas, vēl citā traukā izvieto tomātus. Tomātiem un olām pievieno nedaudz garšvielu. Cep cepeškrāsnī 180 grādos aptuveni 5 minūtes.
Franču tostermaizes (10 min, 1 porcija)
Nepieciešams:
sviests pannas ietaukošanai;
2 tostermaizes;
Ricotta siers;
avenes;
mellenes;
kļavu sīrups
Pagatavošana
Uzkarsētā pannā liec sviesta gabaliņu un kārto tostermaizes šķēles. Tās apcep no abām pusēm, pievienojot vēl sviestu. Maizi pārgriez pa diagonāli uz pusēm, apsmērē ar Ricotta sieru, pievieno ogas un pārlej ar kļavu sīrupu vai medu.
Foto: publicitātes
TOP Komentāri