Pētījums: 46% aptaujāto uzskata, ka Svētā Valentīna dienā jāpērk dāvanas

46% respondentu uzskata, ka Svētā Valentīna dienā jādāvina dāvanas, savukārt 34% tam nepiekrīt. 31% aptaujāto dāvanām šajos svētkos gatavi tērēt no 21 līdz 50 eiro, vēl 18% respondentu – no 11 līdz 20 eiro, savukārt vien 3% atzina, ka dāvanai ir gatavi tērēt virs 100 eiro, liecina Biznesa augstskolas Turība veiktā aptauja. 

29% respondentu atzina, ka atzīmē Svētā Valentīna dienu, 25% to dara reizēm, savukārt 30% šos svētkus nesvin. Uz jautājumu, kāda ir attieksme pret šiem svētkiem, 39% respondentu atbildēja, ka atbalsta šos svētkus, 35% pauda, ka drīzāk atbalsta, savukārt 4% šos svētkus pilnībā neatbalsta. 

Atbildot uz jautājumu, kā mēdz svinēt Svētā Valentīna dienu, 16% aptaujāto atbildēja, ka dodas pie dabas, 39% uzsvēra, ka bauda romantiskas vakariņas, 12% – apmeklē kino, bet 3% -dodas ceļojumā. Tāpat aptaujas ietvaros tika jautāts, vai pandēmijas radītie ierobežojumi ir izjaukuši plānus, kas bija saistīti ar šiem svētkiem, uz ko vairums jeb 69% atbildēja, ka šogad nekas netika ieplānots, bet 23% atbildēja, ka pandēmija tomēr ietekmēja plānus šiem svētkiem.

“Neraugoties uz to, ka šogad mums ir liegta iespēja doties uz dažādām izklaides vietām, tādējādi atzīmējot Svētā Valentīna dienu, aicinu būt radošiem un neļauties komercializētam spiedienam. Šie ir mīlestības svētki, kas domāti, lai biežāk tiktu paustas savas emocijas, nevis uzsvērtas materiālās vērtības. Protams, ar dāvanām tiek izteiktas jūtas, tomēr tas ir vieglākais ceļš – esiet radoši un lieciet lietā iztēli! Dariet kopā lietas, kas jums patīk,” stāsta Turības asociētā profesore Iveta Liniņa.

Aptauja, kuras mērķis bija noskaidrot Svētā Valentīna dienas svinēšanas paradumus Latvijā, notika interneta vidē no 4. februāra līdz 10. februārim. Aptaujā piedalījās 1657 respondenti no Rīgas, Aizkraukles, Bauskas, Cēsīm, Daugavpils, Jelgavas, Jūrmalas, Kuldīgas, Liepājas, Siguldas un citām pilsētām. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar