Torņakalnā atklāts “Centrs cilvēka izaugsmei”

Kā dzīvot autentisku dzīvi saskaņā ar savu dziļāko, patieso būtību, rūpējoties par citiem šajā pasaulē un arī par pašu pasauli? Lai palīdzētu meklēt atbildes uz šiem 21. gadsimta cilvēkam svarīgajiem jautājumiem, 31. oktobrī Lutera draudzes namā Rīgā, Torņakalnā, atklāts Centrs cilvēka izaugsmei “Torņakalns”. Centrs ir sociālais uzņēmums, kura misija ir veicināt cilvēka izaugsmi, sekmējot visas sabiedrības attīstību un briedumu kopumā.

“Mēs vēlamies radīt vietu un telpu ikvienam, kur uzticamu līdzgaitnieku pavadībā mācīties kļūt par atvērtāku, patiesāku, līdzsvarotāku un mīlošāku cilvēku pašam pret sevi, citiem un pasauli kopumā. Latvijā un pasaulē atzīti teologi, filozofi, kouči, psihologi, terapeiti, grāmatu autori, treneri, meistari un skolotāji šeit dalīsies savās zināšanās un pieredzē, palīdzot apgūt daudzveidīgas prakses cilvēka emocionālās, intelektuālās, ķermeniskās un garīgās inteliģences attīstībai,” stāsta Centra cilvēka izaugsmei “Torņakalns” vadītāja Zane Kilbloka.

 Klātesot vairākiem jaunatklātā personības izaugsmes centra pasniedzējiem – integrālajam koučam un līderības pasniedzējai Žanetei Dronei, Mag. Theol. Kasparam Simanovičam, psihoterapeitei Nansijai Lībietei, mācītājam, Latvijas Universitātes docentam Linardam Rozentālam, meditācijas skolotājai Dacei Putniņai un Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas vadītājai Madarai Ūlandei, atklāšanas vakarā aizvadītas pirmās sarunas par to, cik šobrīd pasaulei vitāli nepieciešami vispusīgi attīstīti un nobrieduši cilvēki un cik būtiska šajā procesā ir visu veidu – emocionālās, intelektuālās, ķermeniskās un garīgās –  inteliģences attīstība. 

“Dzīve ir viss, tikai ne skaidrība un prognozējamība par spīti mūsu centieniem to padarīt prognozējamu un drošu. No visām lielajām dilemmām, kas mums dotas, dzīve ir vislielākā. Kurš to var atrisināt? Tā ir mūsu izvēle – dzīvot vai tā pa īstam nemaz nedzīvot, kaut kā eksistēt. Un, ja esam izvēlējušies dzīvi dzīvot, mūsu priekšā ir dzīves spēles galds un rokās spēles kauliņi. Skumji, ka tik liela daļa no mums tā arī nekad nesadūšojas tos mest vai, vēl skumjāk, pavada savu dzīvi, tikai skatoties uz spēles galdu. Šis centrs ir stāsts par mācīšanos dzīvot pilnasinīgi. Šī centra izveide nav kaut kas pabeigts. Tas ir process, kurā mēs kopā iesim cauri neskaidrībai, mācoties uzticēties un būt gataviem kļūdīties, bet vienlaikus iegūstot sajūtu, ka mēs dzīvojam vai vismaz mācāmies to darīt, lai pārvarētu trīs vislielākās plaisas, ko esam radījuši – plaisu starp sevi un īsto sevi, starp sevi un citiem cilvēkiem, starp sevi un pasauli,” atklāšanā uzsvēra viena no idejas autorēm līderības pasniedzēja Žanete Drone.

 Pirmās nodarbības Centrā cilvēka izaugsmei “Torņakalns” notika jau 1. un 2. novembrī: lekcijā un meistarklasē “Kā dzīvot harmonijā ar savu patieso “es”” šveiciešu garīgā skolotāja, rakstniece un dzena meistare Anna Gamma palīdzēja meklēt ceļu pie sevis, kas ļauj cilvēkam piepildīt viņa sūtību un piedzīvot ilgstošu laimi un iekšēju mieru. Savukārt no 7. līdz 9. novembrim centrs aicina uz Kontemplācijas dienām, ko vadīs “Klusuma skolas” dibinātāji Inese un Ivo Strantes – nebijusi iespēja nodoties dziedējošam klusumam tepat, vienā no Rīgas skaistākajām apkaimēm – Torņaklanā. 

Par Centru cilvēka izaugsmei “Torņakalns”

Centrs cilvēka izaugsmei “Torņakalns” ir Rīgas Lutera draudzes padomes izlolots un draudzes vārdā dibināts sociālais uzņēmums, kas piedāvā daudzveidīgu programmu ikvienas sievietes un vīrieša attīstībai un sevis pilnveidei, balstoties uz cilvēka izaugsmes pamata pīlāriem – prātu, ķermeni, emocijām un garīgumu. Centrs piedāvā nodarbības un lekcijas, retrītus, seminārus un darbnīcas, meditācijas, terapeitiskās un atbalsta grupas, dažādus tematiskos vakarus, kā arī individuālās konsultācijas – integrālo koučingu, psihoterapiju, mediāciju. Dažādu programmu ietvaros tiek aplūkotas tādas tēmas kā integrālās attīstības modeļi un pieejas, sievišķība, vīrišķība un seksualitāte, cilvēka dzīves lielās krīzes – šķiršanās, pusmūža krīze, nāve, ģimenes un pāru attiecības, dzimtas problēmas, bērni un pusaudži, radošums un tā veicināšana, atbildība pret vidi un līdzcilvēkiem, ķermeņa prakses – joga, cigun, dejas, veselīgs uzturs un dzīvesveids, kā arī daudzas citas tēmas, kas ir aktuālas ikvienam, kurš nolēmis sevi pilnveidot un labāk izprast sevi, apkārtējos un pasauli.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar