Šonedēļ koncertstāsts Latvijai – “SIRDSPUKSTI” dodas pie skatītājiem

Valsts svētku mēnesi uzsākot, šonedēļ, 8.novembrī Ogres kultūras centrā, skatītājus pirmo reizi satiks jaunais koncertstāsts “SIRDSPUKSTI”, lai pēc tam viesotos vēl divpadsmit Latvijas pilsētās.  Latvijas Radio 2 iedvesmots, koncerts tapis ciklā “ar cieņas apliecinājumu savai zemei un rotaļīgu vieglumu mūzikā”, aicinot ikvienu apzināties un stiprināt latvisko identitāti. 

Šis ir viens no Producentu grupas 7 iespaidīgākajiem darbiem  – ar izcilu dalībnieku komandu, iespaidīgām gaismas vizualizācijām, scenogrāfiju un plašu filmēto materiālu. Emocionāli spraigi un vizuāli krāšņi uz skatuves tiek izdzīvots stāsts par četrām dabas stihijām, Latviju un cilvēku.  Par tiem senlaikiem, kad cilvēks sevi apzinājās kā dabas sastāvdaļu un tagadni, kad katram jāatmodina sevī šis četru dabas stihiju spēks. Koncertstāstā izskanēs Imanta Kalniņa, Jāņa Lūsēna, Zigmara Liepiņa, Raimonda Paula, Jura Kulakova, Valta Pūces, Aigara Grāvera, Mārtiņa Freimaņa, Jāņa Strazda un citu latviešu autoru darbi.

Koncertuzvedumā piedalās četri solisti – Mārtiņš Ruskis, Ieva Kerēvica, Atis Ieviņš un Ginta Krievkalna, horeogrāfiju katrai no stihijām veido un uz skatuves izdejo četri lieliski horeogrāfi – Liene Grava, Rūdolfs Gediņš, Ģirts Bisenieks un Egija Abaroviča. Cilvēka lomā – aktieris un vīru kopas “Vilki” vadītājs Edgars Lipors.  Par koncertuzveduma    muzikālo pusi atbild izcili mūziķi – Mārcis Auziņš (ģitāras), Kristaps Vanadziņš (taustiņinstrumenti), Rūdolfs Dankfelds (sitaminstrumenti), Justīne Baulina (čells) un Staņislavs Judins (kontrabass).

Iepriekšējos gados šī cikla ietvaros klausītājus sasniedza programmas “Mana dziesma Latvijai”, “Latviešu kino un teātra zelta dziesmas”, “Brīvās Latvijas dziesmas”, “Manas tautas dziesmas”, „Manai Dzimtenei”, „Es savai Tēvzemei”, „Manas Tautas Likteņdziesmas”, „Dod, Dieviņi” un „Pūt, vējiņi”. 

Pēc svētku koncertuzveduma „Sirdspuksti” atklāšanas Ogres kultūras centrā  8. novembrī, koncerti būs skatāmi arī Jelgavas kultūras namā (09.11), Jēkabpilī, Krustpils kultūras namā (10.11), Rīgā, VEF Kultūras pilī (12.11), Latgales vēstniecībā GORS (13.11), Tukuma kultūras namā (14.11), Valmieras kultūras centrā (15.11), Alūksnes kultūras centrā (16.11), Liepājas Olimpiskajā centrā (17.11), Aizkraukles kultūras namā (20.11), Vidzemes koncertzālē CĒSIS (21.11), Ādažu kultūras centrā (22.11) un Kalnu kultūras namā Nīgrandē (23.11).  Biļetes nopērkamas „Biļešu Paradīze” kasēs un internetā. 

Foto un Video: publicitātes

TOP Komentāri

avatar