Tomātu un turku zirņu zupa
Konservi var būt labs palīgs ikdienas maltīšu pagatavošanā, tādējādi atvieglojot ģimenes ikdienas rutīnu. Taču konservu sastāvs mēdz ļoti atšķirties – no kvalitatīviem līdz nevēlamiem ne tikai bērna, bet arī pieaugušo uzturā. Sertificēta uztura speciāliste, Rimi Bērniem eksperte Olga Ļubina skaidro konservu dažādību un atklāj garšīgas receptes, kurās izmantot konservētos labumus.
Tomātu un turku zirņu zupa
Nepieciešams:
- 500 g tomātu savā sulā;
- 200 ml vistas buljona (var izmantot arī dārzeņu buljonu);
- 400 g turku zirņu savā sulā;
- 1–2 ķiploka daiviņas;
- 1 ēdamk. olīveļļas;
- 1 ēdamk. sviesta;
- sāls, pipari un oregano pēc garšas;
- svaigs baziliks dekorēšanai.
Pagatavošana
Ielej katlā olīveļļu un ieliec sviestu, visu uzkarsē un pievieno rīvētu ķiploku. Apceptam ķiplokam pievieno tomātus savā sulā un vāri aptuveni 5 minūtes. Nolej turku zirņiem šķidrumu un liec zirņus pie tomātiem, pielej vistas buljonu, pievieno sāli, maltus piparus un oregano. Visu vāri aptuveni 20–30 minūtes. Pēc tam sablendē un pasniedz ar svaiga bazilika lapiņām.
Foto: publicitātes
TOP Komentāri