“Tele2” nākamgad plāno uzstādīt vairākus simtus 5G bāzes staciju

Mobilo sakaru operators “Tele2” nākamgad plāno uzstādīt vairākus simtus 5G bāzes staciju visā Latvijas teritorijā, bet nākamo trīs gadu laikā uzņēmums paredz izbūvēt 5G tīklu, kas būs pieejams 99% Latvijas iedzīvotāju.

Kā ziņots iepriekš, būtiska loma 5G tīkla izvēršanā ir 700 MHz frekvencei, kuras izsole gaidāma decembra sākumā. Šīs frekvences lielākā vērtība ir tā, ka spēj signālu raidīt daudz plašākā teritorijā, kā arī labāk sasniegt ierīces, kas atrodas iekštelpās.

“Ja šobrīd mūsu 5G tīkls ir pieejams 15 Latvijas apdzīvotās vietās, tad nākamgad šis apdzīvoto vietu skaits varētu vismaz pieckāršoties, kā arī noteikti palielināsies bāzes staciju skaits tajās pilsētās, kurās jau šobrīd ir uzstādītas 5G bāzes stacijas. Tas ļaus jau arvien lielākam cilvēku skaitam izmantot 5G, piemēram, kā pamattehnoloģiju mobilā mājas interneta lietošanā,” stāsta “Tele2” tehniskā departamenta direktore Līga Krūmiņa.

Jau iepriekš “Tele2” pārstāvji atzina, ka vēl ilgāku laiku tieši 4G tehnoloģija būs galvenais “darba zirgs” mobilo sakaru industrijā, kas nozīmē, ka “Tele2” turpinās arī attīstīt 4G tīklu. Vienlaicīgi norit darbs pie “Tele2” pamattīkla modernizācijas, kas ir būtisks nosacījums veiksmīgai un kvalitatīvai 5G ieviešanai.

Šobrīd 5G mobilo sakaru bāzes stacijas ir uzstādītas Rīgā, Daugavpilī, Jēkabpilī, Jelgavā, Jūrmalā, Liepājā, Mārupē, Saldū, Salacgrīvā, Siguldā, Talsos, Ogrē, Olainē, Valmierā un Ventspilī.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar