Sportpanka apvienības “Rīta Stienis” debijas albums izdots arī vinilā

Sportpanka apvienība “Rīta Stienis” laidusi klajā vinila plati, kurā iespiests grupas debijas albums “Boobieshooter”. CD formātā tas nāca klajā 2017. gada novembrī. Paralēli vinilam “Rīta Stienis” kopā ar “Nomadu alu” radījis arī grupas oficiālā alus šķirni, bet 29. maijā aicina visu iepriekš minēto nobaudīt kafejnīcā “Ļeņingrad”, kur tiks uzsākta koncertturneja.

Turpmākais koncertu grafiks šobrīd gan ieplānots Somijas ārēs, tādēļ 29. maija koncerts tuvākajā laika posmā ir vienīgā iespēja redzēt grupas pozitīvo ālēšanos Latvijas teritorijā. “Izlēmām pārizdot albumu platē pēc pagājušā gada viesošanās Somijā,” saka viens no grupas līderiem Herbe. “Tur pēc koncertiem visi prasīja plates, bet ieraksti CD nevienu īpaši neinteresēja. Jāseko līdzi laikam un mūsu fanu vēlmēm! Protams, liela nozīme šā soļa veikšanā ir arī tam, ka pēc gandrīz 30 gadu pārtraukuma Latvijā atkal iespiež vinila plates. Un notiek tas “Semikols Record Pressing” tepat Rīgā.”

Savukārt par jaunradīto “Rīta Stieņa” alus šķirni Herbe visas grupas vārdā stāsta sekojošo: “Mums ir dziesma “Panki grib alu” un vispār Latvijā kārtīgs pankroks nav iedomājams bez kārtīga alus. Tāpēc “Nomadu alus” brūvēšanas speciālisti nāca mums talkā, lai kopīgi radītu latviešu konkurentu pasaulē slavenajam “Punk IPA” no “Brewdog”. Sanāca lielisks Amerikas eils ar citras apiņiem, kam Ervīns Elliņš radīja četras dažādas un krāšņas etiķetes ar mūsu dziesmu tekstiem.”

Jaunizdotā plate no 29. maija būs iegādājama gan kafejnīcā “Ļeņingrad”, gan labākajos Latvijas mūzikas ierakstu veikalos. Savukārt alus jau pieminētajā Krišjāņa Valdemāra ielas un Raiņa bulvāra stūra alternatīvajā kafejnīcā nobaudāms jau tagad. Tāpat tas pieejams bārā “Taka” un alus veikalos “Lauvas alus” un “Alus spunde”.

Albumā “Boobieshooter” iekļauti 11 skaņdarbi. Plates noformējumā vēl krāšņāk aplūkojama no tāda paša nosaukuma videospēles aizgūtā vizualizācija. Skaņu materiāls tapa piecus gadus un tika ierakstīts Mārtiņa Burkevica studijā. Albumā atrodami tādi pašmāju pagrīdes mūzikas grāvēji kā “Baloži”, “Dzeram!”, “Motorzāģa dziesma” un “Kāpēc mani neviens nemīl”. Muzikāli “Rīta Stienis” piedāvā plaša dvēseles kliedziena pankroku visplašākajās tā izpausmēs, nepiemirstot gan par liriku, gan par jumta noraušanu.

Grupā “Rīta Stienis” muzicē vokālists Mārtiņš Kozlovskis jeb Kozmens, ģitārists Mārtiņš Vaters, basists Herberts Blumbergs jeb Herbe, bundziniece Ilona Uzoliņa jeb Zīnolis, saksofonists Ritvars Šilkovs jeb Ricis, trombonists Maksims Starodubovs jeb Maxis, vēl viens trombonists Jānis Kaličus jeb Kaļa, trompetists Nauris Bruņinieks jeb Brunis un perkusionists Kristaps Krolls.

 

Foto & video: publicitātes

TOP Komentāri

avatar