Šokolādes cepumi
Tuvojas Lieldienas – pavasara gaidītākais notikums, kad galdā tiek liktas krāsainas olas un citi gardi, apaļi ēdieni. Svētku neiztrūkstoša sastāvdaļa ir našķi, kas priecēs gan sirdis, gan vēderus, tāpēc AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogeri Betiju Kalēju piedāvā ātras un viegli pagatavojamas receptes, kurās iesaistīt arī bērnus. Šie gardumi būs laba alternatīva ierastajām šokolādes olām.
Šokolādes cepumi
Sastāvdaļas (12 cepumiem):
- “Dobeles dzirnavnieka” Šokolādes kēksa maisījums
- ½ tējkarote sodas
- 40 ml ūdens
- 1 ola
- 130 g eļļas
- Krāsainas konfektes dekorēšanai
Gatavošana:
- Lielā bļodā liek visas cepumu sastāvdaļas, izņemot konfektes, un, izmantojot lielu karoti, sajauc biezas konsistences mīklu.
- No mīklas veido 12 bumbiņas. Tās piespiež un saplacina uz paplātes, kurai uzklāts cepamais papīrs. Būtiski starp cepumiem atstāt lielas atstarpes, jo cepoties tie izpletīsies!
- Katrā cepumā iespiež dažas konfektes un liek cepties 180°C sakarsētā krāsnī aptuveni 12 minūtes līdz maliņas sāk kļūt tumši brūnas. Cepumi pēc cepšanas būs mīksti, bet atdziestot sacietēs.
Lai gardi našķi!
Foto: publicitātes
TOP Komentāri